Lommeboken viktigere enn mobilen

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

- Lommeboken står sterkt i befolkningen, sier Alvær.

Det hevdes at mobiltelefonen er blitt viktigere enn å ha på seg truse. Men mobiltelefonen sliter mot lommeboken. Et overveldende flertall av landets befolkning synes det er verst å miste lommeboken.

Frykter å miste lommeboken
Ifølge en trendundersøkelse Infact har gjort for mobilselskapet Chess på landsbasis frykter 77 prosent av befolkningen mer for å miste lommeboken enn mobiltelefonen, mens rundt 14 prosent anser mobiltelefonen som det viktigste.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Lommeboken står sterkt i befolkningen. Den er et symbol på hvor du oppbevarer de daglige verdiene som penger og betalingskort. Vi registrerer at det er flere kvinner enn menn som oppfatter lommeboken som mest viktig, mens det nærmest er dødt løp når man ser på gruppen i alderen 18 til 24 år, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess i en pressemelding.

Markedsdirektøren hadde trodd mobiltelefonen kom sterkere ut av undersøkelsen.

- Spesielt siden mobiltelefonen over mange år har blitt fremhevet som et av de viktigste verktøyene folk bærer med seg, og den mest avgjørende kanalen for å kommunisere med andre, sier han. Blant befolkningen over 60 år er det mer enn 9 av 10 som synes det hadde vært mest ille å miste lommeboken, sier han i meldingen.

Sporer trender
Den nasjonale undersøkelsen er en del av en trendanalyse som Chess utarbeider hver måned, et arbeid som har pågått siden 2008. Formålet er å spore trender og adferd blant norske mobilbrukere.

- Ny teknologi for betalingstjenester vil utfordre lommeboken de neste årene. Mobilen vil da raskt bli det desidert viktigste verktøyet, og lommeboken vil være like populær som en fabrikkprodusert vekkerklokke er i 2012, sier han lattermildt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.