*Nettavisen* Økonomi.

Lønnsfest i Russland

Foto: (Foto: Scanpix/AP Photo/ Alexander Zemlianichenko)

Vil du satse på finans og tjene mye penger? Da er Moskva byen.

Ønsker du å satse på finans og samtidig tjene store penger er Moskva stede å orientere seg mot. Nyhetsbyrået Bloomberg melder at lønningene i finansbransjen der er nær dobbelt av hva som er vanlig på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Russland har hatt en kraftig økonomisk vekst som følge av oppgangen i oljeprisen. Dette har medført en nesten feberaktig vekst i finanssektoren, da stadig flere selskap ekspanderer enten ved å låne penger eller gå på børs.

Dette har sendt lønnen opp til de som tilrettelegger for slikt, og kampen om talentene er meget hard.

Millioner i lønn
Bloomberg News melder at Ed Kaufman, som gikk fra UBS til den russiske investeringsbanken Alfa Bank, samt Nicholas Jordan, som skal drive Lehman Brothers nye Moskva-kontor, er blitt tilbudt mer enn 7 millioner dollar som årslønn.

- Dette markedet er «hot, hot, hot» og om du vil beholde talenter så må du betale mye, sier Peter Necarsulmer til Bloomberg News. Han jobber i konsulentselskapet PBN Co, som er rådgiver for selskap som vil satse i Russland.

En annen forteller til Bloomberg at lønningene for utlendinger som kan russisk, men med erfaring fra internasjonal finans, kan få lønnspakker opp til mellom 7 og 10 millioner dollar dersom de lar seg lokke til Moskvas finansdistrikt.

De siste årene har flere internasjonale investeringsbanker, som Goldman Sachs & co og Merrill Lynch. Disse konkurrerer med lokale spillere som Alfa Bank, Renaissance Capital og Troika Dialog.

Mye luksus
Og har man penger er det mye å få i av luksus. Bloomberg News skriver at investerings-ansatte gjerne kjøper seg fem-roms leiligheter for 7 millioner dollar like ved Bolshoi-theateret eller 350.000 dollar for en Bentley.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.