Lønnsforhandling: Vil ha bompenger inn i lønna

Bompenger og lønnskamp:

– Vi forventer høyere lønnsøkning i år enn vi kunne ventet oss uten bompenger, sier klubbleder for rundt 350 medlemmer ved verftet Rosenberg WorleyParsons på Buøy, Roy Inge Nilsen, til Stavanger Aftenblad.

– Vi forventer høyere lønnsøkning i år enn vi kunne ventet oss uten bompenger, sier klubbleder for rundt 350 medlemmer ved verftet Rosenberg WorleyParsons på Buøy, Roy Inge Nilsen, til Stavanger Aftenblad. Foto: Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

Fagforeninger krever ekstra lønnstillegg på grunn nye bomringer.

29.08.18 09:38

Fagforeninger i Stavanger-regionen vil i høstens lønnsforhandlinger kreve ekstra høye lønnstillegg og bedre tilrettelegging av arbeidstiden, på grunn av de nye bomringene.

– Vi forventer høyere lønnsøkning i år enn vi kunne ventet oss uten bompenger, sier klubbleder for rundt 350 medlemmer ved verftet Rosenberg WorleyParsons på Buøy, Roy Inge Nilsen, til Stavanger Aftenblad.

Fire felts motorvei, busstraséer, sykkel- og gangveier, egen lastebilvei og sist men ikke minst: Masse nye bompenger. Det er hovedessensen i Bypakke Nord-Jæren. Foto: (Bypakke Nord-Jæren)

Les også: 18.000 kroner i bompenger - vurderer å flytte fra byen

Fra 1. oktober må bilister betale bompenger for å kjøre til Buøy og Hundvåg i Stavanger. Nilsen forteller at klubben er i ferd med å forberede seg til de lokale lønnsforhandlingene, som skal være ferdige i begynnelsen av oktober. Han ønsker ikke foreløpig å svare på hvor stor «bompengelønnstillegget» bør være.

Klubblederen frykter at bompengene vil føre til at Rosenberg skal få slite med rekrutteringen framover.

Ansatte ved Rosenberg WorleyParsons AS driver bompenger inn i lønnskampen. Foto: Facebook/Rosenberg WorleyParsons As

Les også: Bompengestriden: Stavanger kommune innfører vakthold på politiske møter

- Et så stort innhugg i økonomien har noe å si når man skal velge arbeidsplass. Jeg frykter at en del heller velger seg en jobb som ikke gir så høye utgifter, forteller Nilsen til Stavanger Aftenblad.

Rosenberg-klubben er langt fra alene om å kvesse knivene foran høstens lønnsforhandlinger. Distriktssekretær i Fellesforbundet Rogaland, Morten Larsen, sier til Stavanger Aftenblad at han er kontaktet av flere klubbledere som lurer på hvordan de skal gå fram for å kreve høyere lønn som følge av voksende utgifter til bompenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.