NA24.no

Lord med tidenes hytterabatt

Sist oppdatert:
Luksuspalass går for knapper og glansbilder i forhold til opprinnelig prisforlangende.

Hytteslottet til den norsk-engelske lorden Bjørn Teksnes har ligget ute for salg helt siden 2006.

NA24 - din næringslivsavis

Det gigantiske palasset på 800 kvadratmeter som blant annet inneholder fem boblebad, svømmehall, bibliotek og kinorom ble lagt ut for salg med en opprinnelig prisantydning på nærmere 30 millioner kroner.

I april i fjor ble prisen barbert til det halve, men etter at Teksnes fikk betalingsproblemer i fjor høst, ble eiendommen lagt ut på tvangssalg med en prisantydning på 9,8 millioner kroner. Men salget har gått svært tregt, selv etter tidenes hytterabatt. Hytten ligger svært isolert til i skogen utenfor Elverum.

- Det siste budet inn til oss er på 8,5 millioner kroner og slik det ser ut nå, blir nok det budet stående, sier eiendomsmegler Jan Martin Rønes til Lokalavisa Sør Østerdal.

Det samlede kravet i eiendommen er på nærmere seks millioner kroner. Det er Sparebanken Hedmark og Hedmark skattefogdkontor som de største kreditorene, og det disse, sammen med Sør Østerdal tingrett, som må godkjenne budet.

- Dette er en svært spesiell eiendom med en like spesiell beliggenhet, og det tar tid å finne de rette kjøperne. Men nå har markedet sagt sitt om hva de er villige til å gi for eiendommen, sier Rønes til Lokalavisa Sør Østerdal.

Avisen har ikke lykkes i å få noen kommentar fra Teksnes.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere