Gå til sidens hovedinnhold

Lot 200 skjønnheter i stikken

Diskuterer mat på dagtid og skuffer festklare damer på nattestid.

Libyas leder Muammar Gaddafi er for tiden i Italias hovedstad Roma i forbindelse med FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO). Årsaken er en samling knyttet til mat, matsikkerhet og hungersnød.

Fjorårets rekordhøye matvarepriser førte til frykt for at etterspørselen i flere land kunne overgå tilbudet. Dette medførte at flere nasjoner som Kina, Saudi-Arabia og Sør-Korea begynte å kjøpe opp billig dyrkbar jord i utlandet, særlig i Afrika.

På samlingen som pågår i Italia håper FAO at de får satt opp retningslinjer som skal løse konfliktfylte interesser mellom lokale bønder og oppkjøpere av land. Frankrikes landbruksminister Bruno Le Maire har tatt til orde for at oppkjøp av jordbruksland i fattige land bør bli stoppet, ifølge Reuters.

En som sier seg enig i dette er Libyas Gaddafi.

- Rike land kjøper nå land i Afrika. De snyter afrikanere for deres rettigheter. Dette kommer også til å skje i Latin-Amerika, sa Gaddafi på møtets første dag, mandag, ifølge Reuters, og fortsatte med å si at man bør kjempe mot dette som han betegner som en ny føydalisme.

Men det er ikke bare matsikkerhet og sult Gaddafi snakker om nå som han er i Italia.

«Søker 500 attraktive damer»
Ved hjelp av et rekrutteringsbyrå inviterte han flere hundre jenter til en samling søndag på denne måten:

«Søker 500 attraktive damer mellom 18 og 35 år, minst 1,70 meter høye, pent kledt, men ikke i miniskjørt eller korte kjoler. »

Selv om det var ukjent hvem det var som holdt festen vekket den noe spesielle invitasjonen interessen hos flere italienske kvinner.

Rundt 200 damer møtte opp etter at de hadde blitt fortalt at de ville motta 60 euro, om lag 500 kroner, og «noen libyske gaver ». Blant kvinnene som møtte opp var det en reporter for nyhetsbyrået ANSA, som tok bilder og beskrev kveldens hendelser.

Her kan du se bilder av damenes ferd til festen. Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.

2581

Skuffede damer
Kvinnene ble imidlertid svært skuffet da de trodde at de skulle delta på en skikkelig fest, men at det viste seg å være noe helt annet.

Først måtte de vente i en stor hall i en time til den ukjente verten ankom. Dette viste seg da å være Gaddafi, men det som damene trodde var innbydelse til en eksklusiv fest var i stedet en forelesning om Libya og kvinnens rolle i islam.

Etter vel to timer med opplæring, inkludert spørsmålsrunde med oversetter, slo Gaddafi fast at kvinnene burde konvertere til Islam. Så ble de tildelt hvert sitt eksemplar av Koranen samt en bok om Gaddafis regler.

- Det var alt annet enn VIP-festen vi hadde forventet, de ga oss ikke engang et glass med vann, sier en kvinne, ifølge ANSA.

Andre hevder at de følte seg forulempet over det de mener var antikristne aspekter ved forelesningen. Blant annet skal Gaddafi ha klint til med en strofe om at Jesus ikke ble korsfestet, men at han en som lignet på han ble drept i hans sted.

Gaddafi virker imidlertid å være fornøyd med samlingsstunden. Ambassadøren til Libya skal nemlig ha signalisert at den afrikanske lederen planlegger lignende kvelder i løpet av sitt tre dager lange besøk.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot