*Nettavisen* Økonomi.

Lovende funn for DNO

Foto: (Scanpix)

Oppløftende meldinger fra DNO i Irak.

Det går frem av en oppdatering på bore- og produksjonsutviklingen for oljeselskapet i desember.

NA24 - din næringslivsavis

DNO er i ferd med å bore den første letebrønnen Hawler-1 i produksjonslisensen Erbil i den kurdiske delen av Nord-Irak. I forbindelse med boringen er det observert innslag av olje, og indikasjoner på olje i flere intervaller.

Brønnen har så langt nådd 3.400 meter ned i bakken.

Borer mer
DNO vil nå gjennomføre et utvidet testprogram i brønnen, men først skal brønnen bores noe dypere for å evaluere også noen dypereliggende soner. Dersom testingen skulle vise kommersielle volumer av olje, vil selskapet umiddelbart iverksette boring av en avgrensningsbrønn på lisensen.


Det er ikke bare i Erbil-lisensen DNO har vært aktive den siste tiden. Selskapet har nå frigitt to rigger fra boringer på Tawke-feltet og disse driver nå leteboring på andre deler av lisensen.

Ned til 4000 meter
Blant annet bores en brønn med navnet Summail Etension-1 i Dihok-lisensen. Brønnen har så langt nådd 2.160 meter. Målet er å nå 4.000 meter. Brønnen ligger i den sørvestlige delen av lisensen.

Det pågår også seismikkinnsamling på lisensen, som så langt har avdekket 8 nye prospekter. Selskapet forventer å ha tre borerigger i aktivitet gjennom hele 2008 i Nord-Irak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.