NA24.no

Lovende resultater for kreftmedisin

Algeta melder om positive data i fase 2-studie.

Det børsnoterte legemiddelselskapet Algeta har i dag offentliggjort data som dokumenterer at selskapets hovedprodukt Alpharadin har en smertelindrende effekt. Det skriver selskapet i en melding.

NA24 - din næringslivsavis

Studiens primære målsetting var å dokumentere en mulig dose-respons sammenheng med hensyn til smertelindring. Studien har vist at Alpharadin har en klar smertelindrende effekt, og at denne tiltar med økende dose. Selskapet har dermed oppnådd den viktigste målsettingen med denne fase 2-studien, skrives det videre i pressemeldingen.

Algeta holder for tiden på med flere studier for å dokumentere effekten av Alpharadin. Produktet har allerede vist svært lovende resultater i en fase 2-studie hvor det ble påvist at det forlenget levetiden til pasienter med langt fremskreden prostatakreft.

- Basert på de resultater vi har sett så langt i våre kliniske studier er jeg overbevist om at Alpharadin vil bli et nytt viktig legemiddel for pasienter med prostatakreft. Denne oppfatningen er ytterligere blitt forsterket av den respons og entusiasme vi får for vårt behandlingsprinsipp fra leger over hele verden, sier adm. direktør Thomas Ramdahl i Algeta i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere