*Nettavisen* Økonomi.

Lover fortgang i laksesaken

Assistenten til den russiske ministeren som har siste ord i laksesaken, lover at han skal gjøre alt han kan for at saken skal bli behandlet så raskt som mulig.

13.01.06 15:21

Fredag møtte departementsråd Jørn Krog fra fiskeridepartementet sin russiske kollega Vjatsjeslav Volokh. Volokh er assistenten til den russiske landbruks- og forsyningsministeren, som er den som bestemmer i laksesaken.

Tema for møtet mellom Krog og Volokh var fiskeriavtalen for sild for 2006, men importforbudet mot norsk laks ble også diskutert.

- Det var verken vår ambisjon å bli enige eller få en substansdiskusjon om saken, men vi fikk gitt uttrykk for våre synspunkter, sier departementsråd Jørn Krog på telefon fra Moskva.

Krog diskuterte lakseproblematikken med Vjatsjeslav Volokh i underkant av en time.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (SCANPIX)

- Han sier han vil formidle våre synspunkter til landbruk- og forsyningsministeren, og at han skulle gjøre det han kunne for at selve prosedyrene skulle ta så kort tid som mulig, sier Krog til TV 2 Nettavisen.

Under samtalen gjorde Volokh et poeng ut av norske og russiske myndigheter har tradisjon for å finne pragmatiske løsninger i sine forhandlinger om fiskeri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.