NA24.no

Lover høyere produksjon

En trykkmåler ved et av anleggene til Interoil i Colombia IOX
En trykkmåler ved et av anleggene til Interoil i Colombia IOX (Interoil)
Interoil opplevde at oljeproduksjonen i november ble lavere, men tar nå grep.

Oljeselskapet InterOil hadde en snittproduksjon på 6.236 fat oljeekvivalenter per dag i november. Det er en nedgang fra 6.365 fat oljeekvivalenter per dag i oktober.

Det er i hovedsakelig lavere produksjon i Peru som har medført fallet. Årsaken er at de har hatt vedlikehold på enkelte brønner i tillegg til at de forsøker å gjennomføre en prosess der de skal produsere fra to separate soner. I Peru falt produksjonen til 4.033 fat per dag fra 4.210 fat per dag i oktober. For Colombia økte produksjonen til 2.203 fat oljeekvivalenter per dag i november fra 2.155 fat per dag.

Selskapet opplyser at boreprogrammet i Peru og Colombia pågår videre.

De nye brønnene i Peru har blitt testet med vellykkede resultater og vil bli satt i full produksjon i desember. For Colombia har fem brønner blitt boret der alle har støtt på olje og nå jobber de med å utnytte hele potensialet til brønnene.

I dag ligger produksjonen på rundt 7.400 fat per dag, og flere tiltak som InterOil nå foretar seg skal ifølge selskapet gi en langt høyere produksjon.

Interoil fikk 76 dollar per fat i gjennomsnittlig salgspris fra oljen i Peru og 70,98 dollar per fat i Colombia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere