NA24.no

Lover Pan Fish-svar om én måned

Sist oppdatert:
Konsernsjef Atle Eide i Pan Fish kan vente seg et svar på om konsesjonssøknaden blir innvilget i månedsskiftet april/ mai. Les om Fiskeridepartementets brev til selskapet.

John Fredriksens oppdrettsgigant Pan Fish har søkt om tillatelse til å eie inntil 25 prosent av den samlede konsesjonsbiomasse for laks og ørret i Norge.

Dette er den absolutte maksimumsgrensen et selskap kan eie.

Nå har Fiskeridepartementet, som tar beslutningen om å tillate en norsk oppdrettsgigant, gitt beskjed om hvor lang behandlingstid de beregner for å gå gjennom søknaden, ifølge Intrafish.

Oppdrettsgigant
Søknaden kom etter at John Fredriksen iverksatte en konsolideringsprosess og gjennomførte i historiens største emisjon på Oslo Børs til en verdi av cirka 5,4 milliarder kroner i forbindelse med overtakelsen av Marine Harvest. I tillegg har Pan Fish kjøpt seg opp i Fjord Seafood, og kontrollerer nå nær 40 prosent av aksjene i selskapet.

Søknaden fra Pan Fish kom Fiskeri- og kystdepartementet i hende den 20. mars.

Tar forbehold
I brevet til konsernsjef Atle Eide i Pan Fish skriver departementet følgende:

«Vi legger til grunn behandlingstid på inntil fem uker. På grunn av påsken vil derfor vedtak kunne ventes i månedsskiftet april/mai. Vi tar forbehold om at det ikke oppstår uforutsette forhold som kan forlenge saksbehandlingstiden.»

Videre skriver departementet:

«Vi har ennå ikke hatt tid til å sette oss inn i alle sider ved søknaden. På et senere tidspunkt er det derfor mulig vi vil ha behov for ytterlige opplysninger for å behandle søknaden. Dette vil i så fall kunne innebære at den totale sakebehandlingstiden blir forlenget tilsvarende den tiden det tar Pan Fish å svare på departementets forespørsel.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere