NA24.no

Lover tre milioner arbeidsplasser

Sist oppdatert:
Barack Obama har stor tro på sin økonomiske stimulipakke. Se video.

USAs påtroppende president, Barack Obama, mener hans forslag om å stimulere amerikansk økonomi vil bevare eller skape mellom tre og fire millioner arbeidsplasser innen 2010.

NA24 - din næringslivsavis

Det sier han i sin ukentlige radio- og internettale.

90 prosent av de tre til fire millioner arbeidsplassene er i privat virksomhet, sier han.

Om lag 500.000 arbeidsplasser vil bli opprettet gjennom investeringer i fornybar energi. Investeringene er ment å doble produksjonen av slik alternativ energi de neste tre årene. De skal også bidra til å effektivisere energibruken i to millioner amerikanske hjem.

- Vil også handle
Truls Gulowsen i Greenpeace tror og håper impulsene som kommer fra EU og USA om dagen, kan bidra til en positiv miljøgiv verden over, og er tilfreds med at krisepakkene som blir lagt frem inneholder føringer i miljøvennlig retning.

- I USA har Obama kommet i en posisjon hvor han kan få gjennomført det han har snakket om i valgkampen. Det ser ut til at han ønsker å satse kraftig på fornybar energi. Det høres ut som det ikke bare er snakk, men at han også vil handle, sier Gulowsen.

Se Obamas tale her:

Gulowsen mener også regjeringen her til lands nå har en gylden mulighet for å gjøre store fremskritt på miljøsiden i Norge. Han poengterer at det her til lands er flust av prosjekter innen vindkraft, biovarme og andre kraftutvinningsmuligheter som ligger på vent, men har også notert seg at en fremdeles ikke har hørt noen løfter om tiltakspakker for dette eller for prosjekter vedrørende energisparing i Norge.

Skattelette
Tallene Obama legger frem i helgen fremgår av en analuse av Obamas stimulipakke for amerikansk næringsliv. Obama mener selv at det også vil skapes 400.000 arbeidsplasser for å bedre den amerikanske infrastrukturen, som å reparere og utbedre veier, bruer og skoler.

Obama ønsker med pakken å snu USAs økonomiske utvikling og løfte landet ut av krisen.

I pakken kommer også skattelette på 1000 dollar for 96 prosent av alle arbeiderfamilier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere