*Nettavisen* Økonomi.

LSK vet ikke om de har råd til neste lønning

Høyt fjell: LSK har fått inn over 140.000 kroner på et døgn. Daglig leder Anita Westby kan ikke garantere at alle LSK-ansatte vil få full juli-lønn. Foto: Kay Stenshjemmet

Kritisk økonomisk situasjon.

Gårsdagens lønnsutbetaling er den siste LSK-ledelsen er sikre på at de klarer å utbetale i sin helhet, skriverRB.no.

Både administrativt ansatte og spillerne i LSK fikk feriepengene sine inn på konto i går.

Men allerede på neste lønningsdag – 20. juli – er ledelsen på Åråsen langt fra sikre på at de er i stand til å betale alle det de har krav på.

– Nei, per dags dato har vi ikke nok sikker likviditet til at vi kan garantere at alle får fullverdig lønn også neste måned. Til det er vår økonomiske situasjon for øyeblikket altfor kritisk, sier daglig leder Anita Westby til Romerikes Blad.

Tidligere denne uken gikk styreleder Heidi Scheie ut og fortalte at klubben risikerte å gå konkurs. I år har LSK allerede gjennomført to prosesser med nedbemanning.

– Det er som Heidi sa til dere; vi tror ikke folk er klar over hvor kritisk denne situasjonen egentlig er.

Rørt

Varselet utløste en massiv kronerulling blant LSK-supporterne. Da Westby forlot kontoret i går ettermiddag hadde supportere og andre som ønsker klubben godt samlet inn over 140.000 kroner siden Romerikes Blad slo opp konkursfaren torsdag.

– Helt siden #vierlsk-kampanjen ble lansert har privatmarkedet vært helt fantastisk. Men nå har den virkelig fått en ny giv. Mobiliseringen har vært voldsom og det siste døgnet har ikke vært noe annet enn rørende. Det gjør sterkt inntrykk å høre om folk som har en anstrengt økonomi virkelig strekker seg for å kunne være med å bidra. Og de historiene er mange. Jeg har hørt om at mennesker som fredag ga alt de fikk igjen på skatten rett til klubben. Det viser at vi betyr mye for folk, og det gir oss som jobber med dette et ekstra ansvar for å finne en løsning slik at vi kan drive videre.

Markedsdirektør Robert Lauritsen opplyste fredag ettermiddag at næringslivet hadde gitt 60.000 kroner i løpet av det siste døgnet.

– I tillegg er det gitt en del gaver som skal auksjoneres bort, så tallet blir en del høyere.

Spør investorer

LSK-ledelsen har imidlertid ikke spesielt lang tid på seg for å finne de fem millionene de mener de må ha for å kunne drive gjennom året.

– Det blir vel riktig å si at vi må ha veldig mye på plass i løpet av august. Så det er korte frister vi står overfor, opplyser Westby.

Men hun har ikke tenkt å sette all lit til diverse kronerulleringer. Til det er berget både for bratt og høyt.

– Vi regner heller ikke med å få inn alt vi trenger gjennom #vierlsk. Vi jobber med muligheter for å finne finansieringsmodeller både blant bedrifter og privatpersoner.

Et salg av LSK-hallen til Skedsmo kommune er også blant de viktigste kortene klubben har på hånda.

Spillersalg er også en annen potensiell inntektskilde. Moryke Fofana og Stian Ringstad er klubbens heteste salgsobjekter i sommervinduet.

– Styret har vært tydelige overfor sportsavdelingen om at det må selges spillere hvis muligheten byr seg.

Gaver fra «fienden»

Klubbledelsen er imidlertid helt tydelige på at økte publikumstall også vil være svært kjærkomment for den økonomiske situasjonen.

– Kommer det flere på Åråsen vil det bety mye. Det er kanskje de enkleste inntektene vi kan få og vi kan by på mye underholdning i tillegg. For det laget har prestert på banen har vært bra, mener Westby.

Leder Kenneth Kvebek i Kanari-Fansen er stolt over hva supporterne fått til.

– Det er helt sykt hvordan folk har stilt opp. Her snakker man om studenter som har dårlig med penger og andre som ikke akkurat er rike. De som snakket om at engasjementet rundt LSK var dødt tok i alle fall skikkelig feil. Det er til og med noen Vålerenga-supportere som har støttet aksjonen. Det takker vi selvfølgelig for.

LSK-legenden Tom Lund er optimist:

HTML EMBED
HTML EMBED


Les flere saker hos Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag