NA24.no


Oslo Børs satt kursen oppover mandag, men er halvveis ut i handelsdagen omtrent tilbake til start.
Oslo Børs satt kursen oppover mandag, men er halvveis ut i handelsdagen omtrent tilbake til start.

Luften ut av børsoppgangen

Sist oppdatert:
Europa-børsene faller - flatt på Oslo Børs.

Oslo Børs steg fra start mandag sammen med markedet i Europa og oljeprisen, men halvveis ut i handelsdagen har luften gått ut av oppgangen.

Hovedindeksen er omtrent uendret på 613 poeng, mens den europeiske samleindeksen Stoxx Europe 600 er ned en halv prosent, med det største fallet i banksektoren.

I oljemarkedet vender prisene på nytt nedover. Nordsjøoljen faller 1,6 prosent til 42,8 dollar fatet.

Statoil er likevel opp en halv prosent, mens tungvektere som DNB og Marine Harvest er i rødt.

Les også: Statoil selger eiendeler i USA

I andre regioner steg børsene i Hongkong og Japan, mens aksjene i Shanghai vender nedover. I oljemarkedet har nordsjøoljen steget med rundt en dollar siden fredag ettermiddag, til 43,7 dollar fatet.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor

Peker oppover
- Mange investorer har benyttet de siste to ukene til å sikre gevinster, noe som har resultert i lavere aksjekurser. I dag derimot, peker alle piler oppover, dermed kan aksjeinvestorene se frem mot en positiv start på de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs, skrev analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar før børs. 

Les: Fastfoodgigant dro Dow Jones ned

- Det kan for øvrig nevnes at resultatsesongen (Q2) nærmer seg slutten, og så langt har selskapene levert bedre enn ventet. Dette gir oss grunn til å tro at Oslo Børs fortsetter oppover utover høsten. Med andre ord, all-time high bør være innenfor rekkevidde, kanskje allerede i løpet av høsten, fortsetter analysesjefen.

Ukens viktigste nøkkeltall
I løpet av uken er det duket for flere nøkkeltall fra amerikansk økonomi, med den månedlige offisielle sysselsettingsrapporten som kanskje det viktigste.

- Hovednummeret denne uken blir julirapporten fra det amerikanske arbeidsmarkedet, som kommer på fredag, skriver sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken i en morgenrapport.

Les: - Norsk økonomi er over det verste

- Som tidligere nevnt har den amerikanske sentralbanken har lagt til grunn at arbeidsmarkedet skal fortsette å bedre seg og at inflasjonen gradvis skal ta seg opp mot målet for at renten skal settes videre opp. Etter de svake BNP-tallene fra USA bør i det minste arbeidsmarkedet i juli ikke vise ytterligere tegn til svekkelse for at en renteheving i september ikke skal være helt uaktuelt, fortsetter sjeføkonomen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere