NA24.no

Luften ut av børsoppgangen


Oslo Børs satt kursen oppover mandag, men er halvveis ut i handelsdagen omtrent tilbake til start.
Oslo Børs satt kursen oppover mandag, men er halvveis ut i handelsdagen omtrent tilbake til start.
Sist oppdatert:
Europa-børsene faller - flatt på Oslo Børs.

Oslo Børs steg fra start mandag sammen med markedet i Europa og oljeprisen, men halvveis ut i handelsdagen har luften gått ut av oppgangen.

Hovedindeksen er omtrent uendret på 613 poeng, mens den europeiske samleindeksen Stoxx Europe 600 er ned en halv prosent, med det største fallet i banksektoren.

I oljemarkedet vender prisene på nytt nedover. Nordsjøoljen faller 1,6 prosent til 42,8 dollar fatet.

Statoil er likevel opp en halv prosent, mens tungvektere som DNB og Marine Harvest er i rødt.

Les også: Statoil selger eiendeler i USA

I andre regioner steg børsene i Hongkong og Japan, mens aksjene i Shanghai vender nedover. I oljemarkedet har nordsjøoljen steget med rundt en dollar siden fredag ettermiddag, til 43,7 dollar fatet.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor

Peker oppover
- Mange investorer har benyttet de siste to ukene til å sikre gevinster, noe som har resultert i lavere aksjekurser. I dag derimot, peker alle piler oppover, dermed kan aksjeinvestorene se frem mot en positiv start på de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs, skrev analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar før børs. 

Les: Fastfoodgigant dro Dow Jones ned

- Det kan for øvrig nevnes at resultatsesongen (Q2) nærmer seg slutten, og så langt har selskapene levert bedre enn ventet. Dette gir oss grunn til å tro at Oslo Børs fortsetter oppover utover høsten. Med andre ord, all-time high bør være innenfor rekkevidde, kanskje allerede i løpet av høsten, fortsetter analysesjefen.

Ukens viktigste nøkkeltall
I løpet av uken er det duket for flere nøkkeltall fra amerikansk økonomi, med den månedlige offisielle sysselsettingsrapporten som kanskje det viktigste.

- Hovednummeret denne uken blir julirapporten fra det amerikanske arbeidsmarkedet, som kommer på fredag, skriver sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken i en morgenrapport.

Les: - Norsk økonomi er over det verste

- Som tidligere nevnt har den amerikanske sentralbanken har lagt til grunn at arbeidsmarkedet skal fortsette å bedre seg og at inflasjonen gradvis skal ta seg opp mot målet for at renten skal settes videre opp. Etter de svake BNP-tallene fra USA bør i det minste arbeidsmarkedet i juli ikke vise ytterligere tegn til svekkelse for at en renteheving i september ikke skal være helt uaktuelt, fortsetter sjeføkonomen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere