- Det ligger an til en ny bølge med konsolideringer i luftbransjen. Det betyr at vi også er i kontakt med Norwegian, sier Lufthansa-sjef Carsten Spohr i et eksklusivt intervju med den tyske storavisen Süddeutsche Zeitung mandag.

Han sier at oppkjøpet avhenger av om pris, konkurranserettslige hensyn og om Lufthansa mener det gir "strategisk merverdi".

Norwegian-aksjen stiger ti prosent mandag ved lunsjtider som følge av nyhetene.

Les også: Forvalter tror Kjos forhandlet om å selge Norwegian til Ryanair

Lufthansa, som er Europas største flykonsern, gir dermed IAG konkurranse. I april kunngjorde British Airways-eieren at de vurderer å kjøpe opp Norwegian, og at de i den sammenheng hadde kjøpt opp en andel i flyselskapet.

Lufthansa har allerede godt i gang med satsingen på lavprisflyselskap og bygger for tiden datterselskapet Eurowings kraftig opp, som i likhet med Norwegian flyr både kort- og langdistanse.

Les også: Eurowings vokser kraftig - truer Norwegian

IAG har allerede fått to bud på Norwegian avslått, og Norwegian har hele tiden vært tydelig på at det er flere interessenter inne i bildet. Frem til nå har imidlertid ingen andre vært kjente.

Les også: Flere henvendelser til Norwegian etter IAGs aksjekjøp

Michael O'Leary, sjef for Europas største lavprisflyselskap, Ryanair, har på sin side avvist at han er interessert i å kjøpe Norwegian.

Les også: Bjørn Kjos: - Ryanair har vist interesse for å kjøpe Norwegian

Les også: Ryanair vil ikke satse i Norge

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair tviler på at Norwegian ender hos Lufthansa.

- Jeg ser ikke helt logikken i det kjøpet. Lufthansa har Eurowings, som i dag har 185 fly og en ganske stor langdistanseflåte. Til sammenlikning har IAGs lavprisselskap Level tre fly, så Norwegian er en mye bedre match med dem, sier han til Nettavisen.

Han tror derfor dette kan handle vel så mye om å legge press på konkurrenten IAG.

- Det er nok interessert i å finne ut mer av hva som skjer her, men jeg tror personlig at dette vil sitte langt inne for Lufthansa, sier han.