*Nettavisen* Økonomi.

Luksus igjen i vinden

Foto: (Montasje)

Ny undersøkelse viser at bransjen leverer knalltall i 2010.

På bare ett år har industrien rundt luksusvarer hentet seg inn etter et kraftig fall som følge av finanskrisen. Det er i all hovedsak salget av vesker, parfyme og klær som har sparket bransjen igang igjen, viser en undersøkelse fra Bain & Co.

- Fremgangen har kommet raskere enn ventet. Vi vil mest sannsynlig ha problemer med å levere i ferieperiodene, sier Claudia D'Arpizio, leder for Bain & Cos mote- og luksusavdeling i Milano, til Wall Street Journal mandag.

Bain & Co spår en økning på ti prosent i det globale salget av luksusvarer i 2010. Omsetningen vil da globalt lande på 170 milliarder euro.

Det verste som kan skje er at ferieperiodene og stiger så mye som forventet, noe som da vil senke den globale omsetningen til 167 milliarder euro. Uansett vil det være en markant forbedring i forhold til 2009.

Blant de store selskapene presenterte både Möet Hennessy Louis Vuitton (LVHM) og Burberry PLC sine kvartalsresultater forrige uke. Begge kunne vise til en to sifret prosentvis vekst i kvartalssalget. Og på børsen i Paris er Gucci, Hermés og LVMH blant de som preseterer best. Noe som snakker for at luksusindustrien er i ferd med å hente seg inn igjen.

Bain &Co forventer at kurven skal flate ut i 2011 med en mere moderat stigning 3 - 5 prosent.

Les flere saker på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.