Gå til sidens hovedinnhold

«Luksusfellen»: Alenemorens økonomi krasjet fullstendig etter bruddet

- Jeg følte at dette var siste utvei for meg til å få ryddet opp i økonomien, sier alenemoren.

Alenemoren Elin (29) opplevde at økonomien hennes krasjlandet etter et samlivsbrudd, og hun mistet helt kontrollen på regningsbunken. Treningen var et fristed, men også der dro hun på seg store kostnader som forverret situasjonen. Elins elendige økonomiske styring gjorde at den lille familien sto i fare for å miste både barnehageplass og strøm.

- Håper dette kan hjelpe andre

Du møter henne i sesongpremieren i det tiende året med Luksusfellen på TV 3. Det er jubileum både for programmet om privatøkonomi og for kanalen. TV 3 fyller nemlig 30 år i år.

- Jeg har ikke ord for hvor mye dette har hjulpet meg. Jeg er stolt i dag og har det bedre med meg selv. Nå håper jeg dette også kan hjelpe andre, sier Elin til Nettavisen.

Se video: Her innser Elin at hun må selge sin kjæreste eiendel:

Hun levde fra dag til dag og tok opp forbrukslån når pengene ikke strakk til. Økonom Lene Drange og psykolog Cecilie Lynum reiste til Elin for å hjelpe henne ut av krisa. De vet at et samlivsbrudd for mange kan være en katastrofe økonomisk.

- Siste utvei

Til Nettavisen forteller tobarnsmoren at bare det å erkjenne at hun trengte hjelp var et stort hinder å komme over.

- Det var ganske skummelt, og jeg grua meg lenge. Da jeg søkte om å få være med, følte jeg at det var siste utvei for meg til å få ryddet opp. Jeg hadde ingenting å tape.

Se video: Her blir alenemoren konfrontert med hvor ille situasjonen har blitt:

Solgte bunaden

Da hun ble tatt med og innspillingen av programmet var i gang, følte hun at hun lærte mye.

- Jeg lærte meg å fokusere. Hva er det jeg egentlig trenger i livet mitt, hva kan jeg klare meg uten? Jeg må ikke ha en sykkel for å få livet til å gå rundt. Jeg må ikke ha bunaden min, som jeg solgte, forteller hun.

I programmet ser vi tobarnsmoren idet hun må ta noen av disse vanskelige valgene for å komme seg ut av den økonomiske hengemyra.

Sesongpremieren av «Luksusfellen» ser du på TV3 klokken 20.30 onsdag.

Kommentarer til denne saken