Jostein (30) hadde kontroll over livet da han og hans kjæreste skulle kjøpe leilighet sammen. Samlivsbruddet som kom noen måneder senere var begynnelsen på de økonomiske problemer, men den største utfordringen kom da han sa opp fulltidsjobben til fordel for arbeid hos et bemanningsbyrå.

Problemet var bare det at byrået ikke hadde noen oppdrag til han. Ingen jobb, ingen inntekt.

Jostein satt igjen med en bunke regninger, men uten muligheten å betale dem. Han sluttet med å ta telefonen når ukjente anrop ringte for å unngå samtaler med dem han skyldte penger. De gikk videre til å trekke penger rett fra kontoen og Jostein satt igjen uten kontroll over bevegelsene i egen bankkonto.

Hvordan Jostein vil håndtere møtet med de økonomiske problemene kan du se i kveldens episode av «Luksusfellen».

Se video: - En rødere budsjett-tavle har jeg aldri sett:

Trengte hjelp

Problemene vokste og Jostein så seg nødt til å søke etter hjelp.

- Jeg hadde undersøkt hos forskjellige banker, men de kunne ikke hjelpe meg så mye. De kunne bare gi meg tips, forklarer han til Nettavisen.

Jostein trengte mer enn tips, han trengte hjelp. Programlederne i «Luksusfellen» var samstemte og krevde at han selv tok tak i problemene. Han ble nødt til å ringe dem han har skyldt penger og den første samtalen ble et emosjonelt slag i Josteins tryne.

- Det som var mest sjokkerende var å få vite hva en regning med en liten sum kostet til slutt. Akkurat det var et skikkelig sjokk å se. Da ble det en liten smell, kan du si, sier han forsiktig om klippet der han fortviler sterkt over situasjonen han har satt seg selv inn i. Du kan se klippet øverst i saken.

Aldri sett rødere budsjett

Uten en inntekt står Jostein uten noen mulighet til å snu situasjonen. Økonom Magne Gundersen konfronterer han med hans håpløse situasjon:

- Hva skal du leve av neste måned? Du har ikke jobb! Hva var planen din, eller har du hatt noen plan?

Økonomen har aldri har sett en så rød budsjett-tavle. Ikke en eneste inntektsseddel kunne henges opp for å balansere ut de neste månedens budsjetterte utgifter.

- Det var ikke noe gøy å se at hele måneden var rød. Det var så absolutt det minst kjekke som skjedde gjennom hele programmet, sier han om konfrontasjonen du kan se i klippet under.

Kritisk behov for jobb

- Til å begynne med var det veldig voldsomt, men jeg fikk et spark i ræva. De viste meg håndfaste bevis på at det hadde gått ganske langt, sier Jostein om deltakelsen i programmet.

Han hadde gått fra fast jobb til ingen oppdrag i et bemanningsbyrå. Regninger som vokser til det mangedobbelte og kontinuerlig trekk fra kontoen forsvinner ikke av seg selv. Eneste muligheten for å snu det blodrøde budsjettet er å finne jobb.

Klarer Jostein å balansere ut månedsbudsjettet ved å få en ny jobb? Få svaret i «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30 onsdag.

Fikk du med deg disse klippene fra tidligere «Luksusfellen»-episoder?