NA24.no

Luksusprosjekt i motbakke

Sist oppdatert:
Åpningen av Norges råeste shoppingsenter er utsatt. Igjen.

- Prosjektet EGER har vært i motbakke med store utfordringer. Det er et tøft prosjekt å gjennomføre, sier senterleder Marit Elisabeth Jensen i utbygger Søylen Eiendom til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Milliardkonseptet midt i Oslos travleste handlegate Karl Johan er igjen utsatt, og selskapet må betale enkelte leietakere kompensasjon for tapt inntekt.

Enorm jobb
Eiendomsselskapet Søylen Eiendom står bak totalrehabiliteringen av seks gamle bygg på Karl Johan. Det skal til slutt bli Norges mest luksuriøse shoppingmagasin.

- Vi lager en moderne og fasjonabel handlegate, og har jobbet hardt med å få inn eksklusive leietakere i bygget, noe vi har klart, sier Jensen.

Åpningen i februar er utsatt til 2. mai.

- Dette har med den enorme jobben en slik total rehabiliteringen innebærer. Det har vært mange troll i eske for oss i dette prosjektet med byggtekniske utfordringer og komplikasjoner, sier hun til NA24.

Alle på plass
Rundt 20 kontrakter er skrevet med ulike leietakere basert på omsetning og faste avtaler. Utover dette er det skrevet avtale med en leietaker i andre etasje med flere butikker. For at utleier ikke skal silblø til mai, har det åpnet noen butikker suksessivt.

- Klesbutikken Tommy Hilfiger åpnet før jul, bokhandelen Ark er i full gang, og en helt ny motebutikk som heter HeadOn åpner 10. januar, sier Jensen.

- Hva skjer med dem som ikke får åpnet?

- Det er foreløpig ikke gjort noen avtaler med leietakere som kompensasjon for tapte inntekter. Vi forstår at leietakere blir frustrerte, spesielt innen motebransjen, sier hun.


Stor regning
Dermed ender Søylen Eiendom med en solid regning for forlengelse av entreprenører som bygger sentret og tapt inntekt til flere av leietakerne.

- Det vil koste oss penger for de tapene disse butikkene estimerer ut fra deres tapte omsetning siden sentret bli utsatt, sier hun.

Det finnes ikke et overslag per dags dato for kostnadene knyttet til dette.

- Hva er budsjettert leieinntekter i et normal år?

- Ingen kommentar, sier hun.

- Hva er bruttokostnadene for hele prosjektet?

- Inkludert kjøp av bygget kan en milliard kroner stemme, sier hun.

Eiendomstrio
Selskapet Søylen Eiendom ble etablert desember 2003.

Det består av et antall eiendomsselskaper, og eies med en tredjedel av aksjonærene Hans Petter Krohnstad, Carl Erik Krefting og Runar Vatne (se egen boks for selskaper som kontrollerer andelene).

Søylen Eiendom hadde en omsetning de tre siste tilgjengelige regnskapsår er på 416 millioner kroner. Resultatet før skatt var i fjor kun 9 millioner kroner, sammenlignet med hele 356 millioner kroner året før. Eiendelene bokført i 2007 var 347 millioner kroner og en egenkapital på 334 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere