Luksusrestaurant avspist i retten

Foto: (Hanami)

- Vi er overrasket.

15.10.13 15:05

Den høyprofilerte restauranten Hanami, på Tjuvholmen, gikk tidligere i år rettens vei for å nekte Alex Sushi fra å etablere seg i nærheten.

Petter Sandberg og sushikokken, Alex Cabiao, åpnet dørene til den første Alex Sushi-restauranten, på Solli Plass i Oslo, i 2001.

På tampen av 2012 åpnet de ny filial på eksklusive Tjuvholmen, og dette likte ikke eierne av Hanami, Dilla Holdning, spesielt godt.

Hanami, som ifølge hjemmesiden ønsker å «være enestående i sin presentasjon av Japanse fusion», mener nemlig at det ifølge kontrakten med Tjuvholmens eiere ikke kan leies ut lokaler i Hanamis nærliggende eiendommer til restauranter med «tilsvarende matkonsept».

Luksusrestauranten mener også at de har tapt penger, og vil komme til å tape penger i tiden fremover på at Alex Sushi har etablert seg i området. Hanami ønsket derfor rettens kjennelse på kontraktsbrudd.

- Jeg håer det nå blir ro
Nå foreligger dom i saken, og Tjuvholmens eiere, som er et selskap eiet av eiendomsutviklerne Olav og Frederik Selvaag og Aspelin Ramm, frifinnes på alle punkter.

Dilla Holding dømmes også til å betale Tjuvholmen Butikk og Restaurant saksomkostninger, pålydende 319.000 kroner.

- Vi har mottatt dommen og lest gjennom den og vi er overrasket over resultatet. Vi er umiddelbart uenig i Tingrettens begrunnelser, og vi vil se nærmere på dette i tiden fremover, sier prosessfullmektige Svein Kjetil Stallemo, som representerer Hanamis eiere, til Nettavisen NA24.

- Vi er overrasket
Som nevnt skal det i leieavtalen mellom Hanami og Tjuvholmen fremgår det at sistnevnte ikke kan leie ut lokaler i eiendommen, eller i utleiers omkringliggende eiendommer, til virksomheter med «tilsvarende matkonsept». Dette fremgår også i sakspapirene.

Stallemo setter spørsmålstegn ved Tingrettens konkrete vurdering av uttrykket «tilsvarende matkonsept».

- Det heter i dommen at samtlige matkyndige «har gitt et entydig inntrykk av at Alex Sushi og Hanami er to av få andre restauranter i Oslo og Norge som tilbyr sushi av en slik kvalitet i dette prissegmentet», sier han.

- Vi er overrasket over at man velger å se bort fra denne subjektive oppfatninger. Det som står igjen da er dommerens subjektive oppfatning.

Stallemo sier også at de ser det som ulogisk at Tingretten har lagt til grunn en snever tolkning av begrepet «tilsvarende matkonsept».

- Vi har respekt for rettens kjennelse, og vi skal nøye gå gjennom premissene dommen er basert på, og deretter avgjøre om vi skal anke saken eller ikke, sier Stallemo.

- Håper at det blir ro
Hovedaksjonær i Alex Sushi, Petter Sandberg, håper stormen rundt de to luksusrestaurantene nå har lagt seg.

- Vi har hele tiden vært av samme oppfatning som Tjuvholmen, at utleie til oss er noe de har full anledning til. Dommeren er altså enig, sier Sandberg, til Nettavisen NA24.

- Jeg håper at det nå blir ro på Tjuvholmen, hvor det er, og er god plass, til mange gode restauranter, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag