Lund i Shtokman-møte

Statoils toppsjef Helge Lund presenterer denne uken sitt tilbud for Shtokman-feltet med Gazproms toppsjef Alexey Miller. Sjekk hvem som også presenterer seg.

04.04.06 10:56

I går startet samtaler mellom Gazproms toppsjef Alexey Miller og Statoil-topp Helge Lund, samt Chevrons toppsjef David O'Reilly.

NA 24 - din nye næringslivsavis

Ifølge en pressemelding fra Gazprom starter nå sluttsamtalene mellom Gazprom og selskapene som er valgt ut til å by på første fase av Shtokman-prosjektet.

Sjekk utviklingen til Statoil

Fem selskaper
Det statsdominerte russiskse gigantselskapet Gazprom har satt sammen en short-list av potensielle budgivere på et LNG-anlegg i forbindelse med utvikling av gassfeltene i Shtokman-feltet. Listen består av Statoil, Total, Chevron, Hydro og ConocoPhillips.

- Samtalene vil ende opp med at Gazprom identifiserer to, eller tre selskap som vil forme et konsortium for Shtokman prosjektimplementering, skriver Gazprom i en pressemelding.

I meldingen står det at Helge Lund i Statoil og David O'Reilly i Chevron vil diskutere sine eksisterende bud på Shtokman-prosjektet.

- Budgiverne vil ha sjanse til å presentere bedre pakker frem til slutten av denne uken, skriver Gazprom.

Ingen kommentar
- Vi vil ikke gi konkrete opplysninger om hva som blir diskutert i møter, sier Kai Nielsen i Statoil til NA24 iMarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag