NA24.no

Lund stiller i «Leading Women»

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Kristin Skogen Lund intervjues av CNN.

Hver måned presenteres ekstraordinære kvinner i CNNs «Leading Women». Enestående mennesker som alle har nådd toppen innen næringslivet, kunst, sport, kultur og på andre områder – hver på sin måte. 23. mai er det Kristin Skogen Lund CNN fokuserer på.

«Connect the World»
«Leading Women» sendes ukentlig som en del av programmet «Connect the World» og presenteres av henholdsvis Becky Anderson, Kristie Lu Stout og Felicia Taylor

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Som konserndirektør av Telenor, leder Kristin Skogen Lund tusener av ansatte, og som leder av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), er hun den valgte leder av 20,000 selskaper, med over en halv million ansatte.

38.plass i Fortune
I 2011 rangerte det toneangivende bladet «Fortune» Skogen Lund på 38. plass over de mektigste kvinnene i næringslivet. Tidligere har Skogen Lund også vært på topp 10-listen av «Global Women on the Rise».

På CNNs «Leading Women» snakker Skogen Lund om hva som kan gjøres for å oppfordre flere kvinner til å velge en lederrolle innen næringslivet:

- Det er utvilsomt et spørsmål som må løses nedenfra og opp, ikke oppenfra og ned, slik kjønnskvotering av kvinner i styrene forsøkte å gjøre. Vi må starte ved fødselspermisjonen. Menn og kvinner får svært forskjellige karrieremuligheter straks et barn kommer inn i bildet. Dersom vi kunne introdusere en jevnere fordelinger mellom menn og kvinner når det gjelder fødselspermisjon, vil dette til syvende og sist føre til å endre mønsteret av forventninger og deling av ansvarsområder i hjemmet, sier Skogen Lund til CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere