*Nettavisen* Økonomi.

Lunder sikter mot 7 mrd.

Ementor leverer bedre tall enn ventet etter fusjonen med TopNordic. Konsernsjef Jo Lunder har store planer for det tidligere tapssluket.

25.04.06 12:20

Ementor kunne i dag presentere tall for første kvartal. Selskapet meldte om en omsetning på 1,01 milliarder kroner for kvartalet, noe som er en oppgang fra første kvartal i fjor da omsetningen endte på 732 millioner kroner.

Det var ventet 1,129 milliarder kroner i omsetning, viser estimater innhentet av TDN Finans.

Skal nå 7 milliarder
På presentasjonen tirsdag kom konsernsjef Jo Lunder med sine interne mål for Ementor-organisasjonen. Målsetningen til selskapet er å nå en omsetning på 7 milliarder kroner i 2007. Samtidig skal marginen på driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) være på mellom 4 og 5 prosent.

Produktdelen skal ha en EBITDA-margin på 3-4 prosent, mens konsulent/tjeneste-delen skal ha 8 til 12 prosent.

- Jeg sier ikke når jeg skal nå det, men jeg sier at dette er vårt interne mål, sa Lunder på presentasjonen.

Med en margin på 4,5 prosent av en omsetning på 7 milliarder er altså målsettingen til Lunder å nå 315 millioner kroner i EBITDA-resultat i 2007. Prisen på Ementor er nå 2,73 milliarder kroner. Dermed er det bare å sette seg ned å regne folkens.

2,2 mill. i pluss
Selskapets driftsresultat endte med et overskudd på 2,2 millioner kroner i kvartalet mot et tap samme kvartal i fjor på 53,8 millioner kroner samme kvartal i fjor. Det var ventet et driftsresultat på minus 18 millioner kroner.

Resultat før skatt endte med et tap på 5,4 millioner kroner, mot 61,3 millioner kroner i minus samme kvartal i fjor. Det var ventet et resultat før skatt på minus 24 millioner kroner viser konsensusestimatene.

Tallene inkluderer Topnordic, som ble inkludert for fra 8. mars. Selskapet skriver i resultatrapporten at egenkapitalen per utgangen av kvartalet var på 1,313 milliarder kroner, hvilket tilsvarer en egenkapitalandel på 41,8 prosent. Selskapet hadde også 423,8 millioner kroner i likvide midler ved utgangen av kvartalet.

Først i mars startet prosessen med å slå sammen de to virksomhetene og nå er Ementor infrastrukturvirksomhet i Danmark slått sammen med Topnordics, mens Ementor konsulentdivisjon i Danmark ledes av en separat ledergruppe.

Fra Vimpelcom
Ementor gikk tidligere under navnet Merkantildata, og var et høytflygende IT-selskap på Oslo Børs som kjøpte seg opp til å bli en av gigantene i Norden. Men etter flere år med massive tap holdt hele selskapet til å gå over ende.

Jo Lunder tok over stillingen som toppsjef i fjor vår, og kom fra stillingen som styreformann i Vimpelcom. I fjor høst fusjonerte Ementor med danske Topnordic, og kunne i dag presentere de første kvartalstallene for det samlede selskapet.

Annonsebilag