Lunds drømmepakke endret

Pressekonferansen på Statoils kontor på Fornebu, i forbindelse med at konsernsjef Helge Lund (t.h.) slutter i Statoil og Eldar Sætre (t.v.) tar over jobben.

Pressekonferansen på Statoils kontor på Fornebu, i forbindelse med at konsernsjef Helge Lund (t.h.) slutter i Statoil og Eldar Sætre (t.v.) tar over jobben. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

BG Groups aksjonærer har presset fram endringer i Helge Lunds lønnspakke, men han kan fortsatt tjene 890 millioner kroner på fem år.

13.11.14 04:53

Lunds lønnspakke som ble kjent da han 15. oktober ble ansatt i BG Group, skal stemmes over på en ekstraordinær generalforsamling 15. desember, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen framgår det av den 26 sider lange innkallelsen at den maksimale utbetalingen Lund kan få, ikke er blitt mindre. Men lønnspakken er likevel endret på tre punkter. Lunds bonus reduseres ved lav måloppnåelse, og flere parametere, som helse, miljø og sikkerhet, strategi og lederutvikling skal telle med i bonusvurderingen.

Dessuten har Lund selv sagt at han vil sitte med opptjente aksjer i sin ansettelsesperiode, noe nestleder Luke Hildyard i High Pay Center er glad for. Han er blant dem som har kritisert Lunds lønnspakke hos det britiske selskapet.

– Nå kan han ikke selge sine aksjer med en gang, så aksjonærene er kanskje mer fornøyd, sier han.

Makslønnen som kan ende på svimlende 890 millioner i løpet av fem år, inkluderer lønn, bonus, kontantutbetaling istedenfor pensjon, årlig aksjebonus og engangs flerårig aksjebonus. Han får også kompensasjon for flytting og for bortfall av opptjent bonus i Statoil.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.