NA24.no

Lunkne til Lerøy-bud

Sist oppdatert:
Styret i Lerøy Seafood mener budet på selskapet er for lavt. Men storaksjonær Ole -Eirik Lerøy har ikke bestemt seg.

Møgster-familien blir ikke møtt med åpne armer av styret i Lerøy Seafood Group.

NA24 - din næringslivsavis

14. oktober varslet Austevoll Seafood at hadde kjøpt seg opp til 43,42 prosent og ønsker å kjøpe resten av selskapet. Dette skjer ved at de byr 59 kroner per aksje for resterende aksjer i Lerøy.

- For lavt
Styret skriver i en børsmelding at, selv i dagens finansmarked, er den fremsatte tilbudsprisen klart lavere enn det som synes markedsmessig og rimelig hensyntatt både den underliggende inntjening så vel som de underliggende verdier som ligger i selskapet.

Generell usikkerhet
Videre skriver styret imidlertid at den generelle usikkerhet som råder i finansmarkedet ikke forsterker styrets villighet til å gi aksjonærene et konkret råd om hvilken beslutning de skal fatte. Styret viser i den forbindelse til at det er et betydelig antall forhold utenfor selskapet og dets virksomhet som kan påvirke verdiutviklingen på selskapet aksjer.

- Styreformann Svein Milford og nærstående kontrollerer 5.700 aksjer i LSG og vil ikke akseptere tilbudet.
- Styremedlem Fons Brusselmans og nærstående kontrollerer 5.800 aksjer i LSG og vil ikke akseptere tilbudet.
- Styremedlem og ansatterepresentant Hans Petter Vestre og nærstående kontrollerer 120 aksjer i LSG og vil ikke akseptere tilbudet.

Selskapets administrerende direktør, Ole-Eirik Lerøy, kontrollerer direkte og indirekte 9,4 millioner aksjer og har ikke tatt stilling til tilbudet ennå.

Tilbudsperioden utløper 17. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere