*Nettavisen* Økonomi.

Lunkne til Schibsteds aviser

Det er ikke kø for å få kjøpt Schibsteds aksjeposter i Adressa og Harstad Tidende.

For at Media Norge-fusjonen skal gå gjennom må Schibsted selge seg helt ut av Adresseavisen og delvis i Harstad Tidende Gruppen, men mediekonsernene står ikke nødvendigvis i kø.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Videre i prosessen
Millioner kommer i spill når Schibsted nå må selge sin 34, 3 prosents post i Adresseavisen og minst 40 prosent av aksjene mediekonsernet eier i Harstad Tidende Gruppen.

I fjor ble prosessen med å finne en kjøper i Adresseavisen i gang satt, denne ble stanset da klagenemnda begynte behandlingen av fusjonen. Enn så lenge er ikke denne prosessen iverksatt igjen.

- Dette tar vi fra nå videre, sier Schibsteds konserndirektør Norge, Birger Magnus.

Flere kjøpere
Det er flere mulige kjøpere til posten i Adresseavisen, og da spesielt Terje Roll Danielsen som kjøpte en større post i avisen da Edda Media solgte seg ut. En annen kandidat kan være A-pressen som ikke har en skikkelig posisjon i Midt-Norge. Andre aktører kan være Edda Media og Dagbladets eier Bernergruppen.

- Vi vurderer alltid de mulighetene som dukker opp, men vi er ikke klar til å ha noen synspunkter om dette er interessant for oss. Vi skal vurdere dette, og analysere hele situasjonen om hva det kommer til å bety for oss at Media Norge får etableres, sier konsernredaktør i Bernergruppen John Arne Markussen.

Edda Media var inne som eier i Adresseavisen, og vil ikke utelukke noe som helst. Men å kjøpe 40 prosent i Harstad, med Schibsted i like sterk posisjon på andre siden av bordet, er de ikke like interessert i.

- Det har jeg ingen kommentarer til. På generelt grunnlag er vi på jakt etter majoritetskontroll, i tillegg tenker vi også strategisk på lik linje med alle andre, sier direktør for utgiverspørsmål Stig Finslo.

Ser på salg
Enn så langt har ikke Schibsted vurdert om mediekonsernet skal selge seg helt ut av Harstad Tidende.

- Jeg kan ikke utelukke det, men det er ikke det som ligger i planene, sier Birger Magnus.

Adressa selv kan være en mulig kjøper til aksjene Schibsted legger ut for salg i Harstad.

- Vi har tidligere sagt at vi kan være interessert i det. Vi får se hvordan den prosessen leder til. Det er for tidlig å si på hvilken løsning vi ender på, sier konsernsjef i Adresseavisen Per Axel Koch.

Dagens Næringslivs eier NHST Media nærmest utelukker kjøpsplaner av de to aksjepostene.

- Nei, vi har ingen planer om å kjøpe oss inn i denne type posisjoner, sier konsernsjef Gunnar Bjørkavåg.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.