*Nettavisen* Økonomi.

Lurte rikinger for milliarder

Foto: (Scanpix)

Ufattelige 18 milliarder ble investert i rikingenes pyramidespill.

11.04.07 13:05

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den tidligere valutahandleren og fengselsfuglen Martin Armstrong ble i går dømt til fem nye år i fengsel. Årsaken er at han har lurt 139 velstående klienter til å investere tre milliarder dollar, eller 18 milliarder kroner, i et svindelforetak, ifølge New York Daily News.

NA24 - din næringslivsavis

Armstrong var en anerkjent og velbrukt ekspert på gull- og sølvspekulasjon helt frem til svindelen ble oppdaget. Armstrong grunnla Princeton Economics International og ved hjelp av et meglerhus fikk han velstående klienter til å investere store summer i fondet som spekulerte i de edle metallene. Men i kjent pyramidestil ga han de som gikk tidlig inn penger som de som ble med senere investerte.

Svindelen kollapset i 1999 og da hadde hele 700 millioner dollar, eller 4,2 milliarder kroner, forsvunnet.

Armstrong erkjente seg skyldig i å ha svindlet og misbrukt investorenes penger i august i fjor. Allerede før den nye dommen på fem år har Armstrong sittet syv år bak lås og slå. Dette er den lengste tiden en hvitsnippkriminell noen gang har sonet for sivil ulydighet i USA.

Årsaken er at han nekter å gi fra seg verdier på nærmere 15 millioner dollar i gullbarrer og mynter. Han vil starte den nye dommen så fort den han allerede soner er utløpt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.