NA24.no

Lusne resultater i Marine Farms

Oppdrettskonsernet sliter med fiskehelsesykdom.

Marine Farms fikk et driftsresultat før verdijustering av biomasse på minus 10,5 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en kraftig nedgang fra et overskudd på 7,7 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Selskapet skriver at resultatnedgangen skyldes lakselusproblemer i Lakeland samt forsinkelser i levering av smolt. I tillegg oppnådde Culmarex lave priser for seabass/seabream.

Resultat før skatt endte på minus 3,6 millioner kroner av en omsetning på 228 millioner kroner, mot et overskudd på 34,1 millioner kroner av en omsetning på 191,4 i samme periode året før.

Marine Farms driver oppdrett av laks med oppdrett av marine arter. I tillegg har selskapet en fremtidsrettet satsing på nye marine arter som cobia.

Når det gjelder fremtidsutisktene skriver selskapet at det ikke ser høyere priser på Seabass/seabream i fjerde kvartal, men er optimistiske for neste år.

Selskapet ser lavere påriser på cobia fra Belize i 2010, og for laks fra Lakeland/Hogness venter selskapet økt avkastning i 2010 i forhold til inneværende år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere