NA24.no

Lykken snur på børsene i Asia


Oppgang på asias børser fredag. Illustrasjonsfoto: Infinity-bassenget på toppen av hotellet Marina Bay Sands i Singapore.
Oppgang på asias børser fredag. Illustrasjonsfoto: Infinity-bassenget på toppen av hotellet Marina Bay Sands i Singapore. Foto: Roslan Rahman (AFP)
Etter flere turer med bratt utforbakke, gikk det fredag formiddag oppover igjen på de ledende børsene i Asia.

Nikkei-indeksen i Tokyo åpnet med en oppgang på 0,7 prosent da handelen kom i gang fredag. Den bredere Topix-indeksen la på seg like mye etter at børsene i New York karet seg opp i positivt territorium på slutten av torsdagen. Oppturen i USA kom etter meldinger om at sentralbanken kan bli mer tilbakeholden med renteøkningene, en nyhet som også ble godt mottatt på den andre siden av Stillehavet.

Hang Seng-indeksen i Hongkong steg med 0,4 prosent fredag formiddag og også de kinesiske børsene kunne notere seg for en oppgang, om enn noe mer beskjeden. I Shanghai steg hovedindeksen 0,2 prosent, mens indeksen i Shenzhen bare beveget seg knappe 0,1 prosent.

Like etter lunsj er Singapores Straits Times-indeks opp 0,3 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere