NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Lysere for SAS

Sist oppdatert:
SAS Braathens satte ny passasjerrekord i fjor.

Nær 10 millioner passasjerer fløy med SAS Braathens i 2006.

NA24 - din næringslivsavis

SAS Braathens har økt antallet flyseter som det ble betalt for, den såkalte kabinfaktoren, i 2006 med 2,4 prosent til 68,8 prosent. 9.553.000 fløy med den norske delen av flyselskapet i fjor.

For hele SAS-konsernet var det også et oppløftende år. Totalt fraktet selskapet 38,6 millioner passasjerer i 2006. Det er en økning på 6,3 prosent i forhold til 2005. Kabinfaktoren økte med 2,4 prosent til 71,5 prosent.

- Det viser at nordmenn flyr mer enn tidligere og heldigvis for oss velger de SAS Braathens. Dermed satte vi passasjerekord i fjor, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Braathens til NA24.

- Flinkere til å fylle opp
- Det har vært en jevn økning i hele fjoråret, og selv om vi reduserte kapasiteten noe i desember. Det kan virke som om flybransjen har blitt flinkere til å fylle opp flyene, sier Midteide til NA24.

Tidligere i dag kom konkurrenten Norwegian med sine trafikktall som også viste god fremgang. SAS Braathens innrømmer at konkurransen på det norske innenriksmarkedet er merkbar.

- Konkurransen på innenriksmarkedet er tøff, og inspirerende, men vi er fornøyd med å være markedsleder, sier Midteide.

Sjefen er fornøyd
Konsernsjef Mads Jansson i SAS er fornøyd med årets resultat.

- SAS-konsernet transporterte 38,6 millioner passasjerer hvilket er mer enn i tidligere år. Det er gledelig at den gode etterspørselen i markedet fortsetter i kombinasjon med økt yield, sier konsernsjefen i en melding fra konsernet.

- Utviklingen er positiv, men en viktig årsak er den meget gode konjunkturen. Det er derfor nødvendig at vi fortsetter arbeidet med kostnadssenkende arbeid med full kraft samt med nye kommersielle satsinger, sier Jansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere