*Nettavisen* Økonomi.

Lysere fremtidsutsikter

Foto: Scanpix

Økonomer tror på amerikansk vekst siste halvdel av 2009.

Amerikansk tjenesteytende industri sank trolig i et lavere tempo i juni enn hva som var forventet. Dette signaliserer at økonomien er på bedringens vei etter den verste resesjonen på 50 år, melder Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Stabiliseringen i boligprisen og et stadig økende forbrukerkonsum, kombinert med lave lagerbeholdninger, innebærer at den økonomiske aktiviteten med stor sannsynlighet vil skyte fart de nærmeste månedene.

-Vi er i en fase der fundamentet for en ny opptur legges. Økonomien er fortsatt litt seig, men viser definitivt tegn til bedring, sier økonom Zach Pandl, i Norma Securities, til Bloomberg.

Selv om oppturen fremdeles holdes nede av stigende arbeidsledighet og lavere lønninger, spår en rekke økonomer Bloomberg har snakket med at den amerikanske økonomien vil vokse rundt 1,2 prosent i løpet av neste halvår.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Siden resesjonen startet desember 2007, har over 6.5 millioner amerikanere mistet jobben. I juni ble 467.000 arbeidere offisielt arbeidsløse.

Tallet var noe høyere enn forventet, men betraktelig lavere enn rekordmåneden januar da 741.000 gikk inn i de arbeidsløses rekker.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.