NA24.no

Lyspunkt for norsk industri

- Kan være et signal om at bunnen er passert.

Norske innkjøpssjefer er mindre pessimistiske i oktober, viser den månedlige innkjøpssjefsindeksen fra Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk.

Indeksen, hvor 50 markerer skillet mellom opp- og nedgang, steg til 48,3 fra 47,5 i september, med delindeksene for produksjon og ordreinngang over 50-merket.

-Den optimismen vi leste av innkjøpssjefsindeksen ved forrige måling har økt, sier Svein-Egil Hoberg i NIMA i en pressemelding.

Med en oppgangen til 51,2 er produksjonsindeksen den høyeste siden april.

Delindeksen for ordre økte til 50,1, rett over nivået som indikerer økt aktivitet.

- Innkjøpsledernes signaler om at ordreinngangen øker er spesielt interessant. Likeså at produksjonsnivået øker. Knytningen mellom nedgangen i olje/gass sektoren og industrien generelt viser at den er betydelig mindre, ser man september og oktober under ett, sier Hoberg.

Samtidig steg delindeksen for sysselsetting til 43,1.

- Fallet i industrisysselsettingen ser dermed ut til å fortsette, men i noe mer moderat tempo enn i de foregående månedene, vurderer Hoberg.

- Utviklingen i PMI i månedene fremover blir veldig spennende. Den kan være et signal om at bunnen er passert, sier Hoberg.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere