*Nettavisen* Økonomi.

Må betale 10.000 for å ha arrangert pokerturnering

Foto: (Privat)

- Under razziaen ble det beslaglagt 5500 kroner i spillpenger og 4500 kroner - som var mine private penger, sier Geir Egholm.

02.10.12 18:39

Drammen tingrett har dømt en mann til 10.000 kroner i bot etter at han i fjor arrangerte en pokerturnering.

Geir Egholm nektet å vedta forelegget han fikk etter razziaen mot en pokerturnering i Drammen i fjor. Nå har Drammen tingrett kommet med dom i saken.

Dommen lyder på 10.000 kroner i bot samt at spillpenger og private penger han hadde med seg den aktuelle kvelden inndras. Aktors påstand var 12.000 kroner i bot.

- Når jeg først skulle bli domfelt, er det ikke overraskende at dommen ble mildere enn påtalemyndighetens påstand, sier Egholm til Nettavisen.

Han tok betenkningstid på om han skal vedta dommen eller ikke.

Mener poker er ferdighetsspill
Selv mener han at dette er upløyd juridisk mark i Norge og at dommen er selvmotsigende siden det er paragraf 383 i straffeloven han er dømt etter.

Den gjelder lykkespill, men tingretten mener det ikke er noe uttrykkelig vilkår at spillets utfall må bero helt eller delvis på tilfeldigheter.

Egholm, som forsvarte seg selv, mener turneringspoker ikke er å regne som lykkespill, men derimot er et ferdighetsspill. Han mener derfor at en Texas Hold'em-turnering, som var det som foregikk da politiet gikk til aksjon i fjor, burde være lovlig.

Hadde spilt i flere timer
- Vi hadde holdt på i fire til seks timer, da politiet gikk til aksjon. Under razziaen ble det beslaglagt 5500 kroner i spillpenger og 4500 kroner - som var mine private penger.

Egholm er for tiden uten arbeid og sier han blant annet må vurdere den økonomiske siden av saken når han vurderer om han skal anke eller vedta.

Forelegget ble gitt på grunnlag av straffelovens paragraf 383, der det heter at «den, som på offentlig sted foranstalter eller yter husrom til lykkespill, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder».

Svensk høyesterettsdom i favør av turneringspoker
En høyesterettsdom i Sverige har imidlertid konkludert annerledes. Mens kontantspill i poker fremdeles er å regne som lykkespill, anser svensk høyesterett at turneringspoker krever en grad av ferdighet, og dermed er å regne som et ferdighetsspill.

Mest lest i Nettavisen nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.