*Nettavisen* Økonomi.

Må betale arveavgift på 35 milliarder

Lee Kun-hee har gjort Samsung til å bli et av verdens største konglomerater. Foto: Lee Jin-man (Ap)

Kan være tidenes høyeste arveavgift.

07.06.14 14:13

Lederen for den koreanske elektronikkgiganten Samsung, Lee Kun-hee, har ligget i koma den siste måneden. Det ser ut til at 72-åringen ikke vil kunne komme tilbake til selskapet. Hvis han dør må arvingene betale tidens høyeste arveavgift.

Det er han sønn og to døtre som er ventet til å arve den enorme formuen, og skatten. De kan forvente seg en regning på hele 35 milliarder kroner, skriver Internationas Business Times. Dette tatt i betraktning av Sør-Koras arveavgift på 50 prosent for de ultra-rike.

Lee Kun-hee eiendeler er for det meste holdt i aksjer i Samsung Electronics og Samsung Livsforsikring.

- Den vanlige strategien er å justere eierposter før et dødsfall og utnytte hva som er juridisk lovlig å gi som gaver. Men med et skattekrav på over 6000 milliarder won er det begrenset hva en kan foreta seg av fradragsmuligheter. Når «Chairman Lee» går er det ikke mange alternativer for å redusere arveavgiften, sier revisor Ku Sang-su hos advokatselskapet Yipyong i en pressemelding.

De siste årene har sønnen til Lee Kun-hee, Jay Lee, tatt over mange av hans arbeidsoppgaver, men han blir sett på som en mer administrator og ikke en visjonær som kan lede selskapet.

Lee Kun-hee gikk inn i Samsung-Group i 1968 og allerede i 1987 gikk han inn i lederstillingen i selskapet. Siden det har ahn bygd Samsung til å bli et av verdens største konglomerater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag