*Nettavisen* Økonomi.

Må betale eksen etter 30 år

Eksmannen må betale for at den tidligere kona rotet det til. Les den utrolige historien.

28.06.07 22:12

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En britisk millionær har fått beskjed av Høyesterett at han må betale sin ekskone over 200.000 pund, rundt 2,4 millioner kroner, 30 år etter at de skilte seg.

NA24 - din næringslivsavis

Det skriver The Guardian.

Entreprenøren Dennis Norths kone forlot ham og deres tre barn til fordel for en annen mann i 1977. De skilte seg det påfølgende året og i 1981 inngikk de et forlik som gjorde at hun både fikk deres felles hus og leieinntektene fra andre eiendommer.

Men senere har kona, som aldri har jobbet i sitt liv, kommet i pengeproblemer etter å ha tapt på flere feilslåtte investeringer. I fjor ble kvinnen tilkjent pengene i en lokal rettsinstans, men den saken ble anket. Høyesterett har imidlertid kommet frem til at den tidligere mannen på 70 år må betale henne ytterligere 202.000 pund, ifølge This is London.

Dommen kommer i kjølvannet av flere skilsmisser, med store penger involvert, der det blir dømt mot mennene noe som har resultert i enorme utbetalinger til ekskonene, selv om ekteskapene både har vært kortvarige og barnløse.

Kan sette presedens
Men denne siste dommen kan føre til at menn kan risikere å måtte betale store summer også flere tiår etter at partene er skilt.

-Hele meningen med en skilsmisse er å fraskille personer så de kan leve uavhengige liv, sier forsvareren til Dennis North, ifølge This Is London.

Mannens forsvarer mente kvinnen selv valgte å selge alt og flytte til et av de mest luksuriøse stedene i Sydney, og at hun levde over evne i et land hvor hun ikke hadde krav på noen goder. Dersom hun hadde blitt i Storbritannia ville hun kunne levd godt på leieinntektene resten av livet.

Mannen har giftet seg på nytt og fått to nye barn. Han har pensjonert seg og er anslått til å være god for mellom fem og elleve millioner pund.

- Noe rot
Avgjørelsen er en av flere siden 2000 som har gjort Storbritannia til et yndet sted å skille seg fra sine rike ektefeller. Normen er som regel at boene blir splittet 50-50 ved skilsmisser.

Nylig tapte John Charman, toppsjef i Axis Capital Holdings Ltd., ankesaken mot ekskona. Dermed må han hoste opp 48 millioner pund, omtrent 576 millioner kroner til sin tidligere kone Beverly, og med det ble Storbritannias så langt dyreste skilsmisse et faktum

- Engelsk familielov er noe rot, sier John Charman, ifølge Bloomberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag