NA24.no

Må bytte ut privatfly med rutefly

(Eclipse Aviation)
Investeringsbanken Merill Lynch kutter i kostnadene ved å endre toppsjefenes reisevaner.

Investeringsbanker har slitt med svekkede marginer og store tap etter finanskrisen har slått inn for fullt i markedet. Nå vil Merrill Lynch svinge sparekniven ved la toppsjefene bytte ut privatfly med rutefly og limousine med taxi.

NA24 - din næringslivsavis

- Vår topprioritering har vært ikke-kompenserende utgifter hvor betydelige reduksjoner kan og har blitt gjennomført uten å påvirke vår virksomhet. Vi har først og fremst fokusert på utgifter knyttet til toppsjefene for å forsikre oss om at de blir går foran som et eksempel, sier Andrea Orcel, sjef for Merrills globale virksomhet.

Merrill ikke alene
Andre store investeringsbanker har også gjort lignende tiltak i jakt på bedret lønnsomhet.

Hos den sveitsiske storbankene UBS får de ansatte kun lov til å fly «business-class» hvis flyturen er over tre timer i Europa, eller over fem timer i USA.

Goldman prøver å redusere kostnadene sine ved at de ansatte må betale for reparasjon av sin avanserte mobiltelefon, «BlackBerry».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere