Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Må få kriselån av Røkke

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aker Seafoods må låne mer penger av sin hovedaksjonær for å holde hodet over vannet.

I en børsmelding mandag skriver Aker Seafoods at selskapet må låne ytterligere millioner av hovedaksjonær Aker ASA.

NA24 - din næringslivsavis

- Låneopptaket skyldes likviditetsutfordringer som følge av høy aktivitet og stort varelager, skriver Aker Seafoods i meldingen..

Trenger friske penger
- Vi har drøftet situasjonen med selskapets største eier. For Aker ASA er det utelukket å bidra med egenkapital uten at det skjer en vesentlig reduksjon i Aker Seafoods' gjeld. Dette har vi forståelse for. Selv om selskapets drift viser klar bedring i første kvartal 2009, er gjelden fortsatt stor, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods.

Før det siste låneopptaket, har Aker Seafoods en rentebærende gjeld på om lag 1,5 milliarder kroner. Aker ASA har stilt som krav for det nye lånet at Aker Seafoods etablerer en helhetlig refinansieringsplan som inkluderer gjeldsreduksjon og kapitalinnskudd.

På visse vilkår er Aker ASA innstilt på å delta i en eventuell emisjon med sin forholdsmessige andel.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Løst problemer på kort sikt
Aker Seafoods har så langt i år oppnådd salgsvekst og forbedrede resultater sammenlignet med de tre siste kvartalene i fjor. Likviditetssituasjonen er derimot utfordrende. Med høy aktivitet i vintersesongen, øker behovet for arbeidskapital og mye kapital blir bundet opp i stort varelager av frossen fisk og ferdigvarer.

- Likviditetssituasjonen er løst på kort sikt, men vi arbeider med å finne en langsiktig løsning som bygger et sterkere finansielt fundament for Aker Seafoods. Dette arbeidet er i gang, og vi gir mer informasjon så snart det er noe konkret å melde, sier Myhre.

Det nye lånet har en løpetid på 90 dager og en rente som er på tremåneders pengemarkedsrente, Nibor, pluss 4 prosentpoeng (400 punkter). Aker Seafoods samlede gjeld og trekkrammer til Aker ASA utgjør etter dette totalt 113 millioner kroner. Gjelden er sikret gjennom pant i vesentlige eiendeler.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!