NA24.no

Må gjøre klart for mobilhandel

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
Nordmenn vil netthandle fra smarte telefoner.

Ferske tall fra Posten forteller at nordmenn er klare for å netthandle fra sin smarttelefon eller lesebrett.

Få er ivrigere til å handle på nettet enn nordmenn. Oftere og oftere kjøper vi elektronikk, klær, sportsartikler og sminke mens vi sitter foran pcen. Til nå har det bare vært de mest ivrige som har benyttet de avanserte telefonen for å få varene levert hjem. Det kan det snart bli en endring på.

Netthandelsundersøkelsen Posten og Bring gjennomførte i vår, viser at nesten halvparten av de som eier en smart telefon eller et leserbrett, tror de vil netthandle ved hjelp av disse hjelpemidlene i løpet av det neste året. Det vil de gjøre hjemme, mens de er på feriereise eller på hytta, og også mens de er på reiser i hverdagen eller på jobben eller på skolen.

- Netthandelen utvikler seg stadig. At det norske folk nå ønsker å netthandle fra telefonene eller lesebrettene sine, er et naturlig steg. Telefonen din har du så å si alltid med deg, tenk å kunne bruke kjøpe det du trenger mens du sitter på bussen hjem, på hytta eller ligger på stranda, sier konserndirektør Arne Bjørndahl i Posten.

Nordmenns ønske om å netthandle uten å bruke pcer, skaper nye muligheter for norske nettbutikker, men betyr også at de må sørge for at denne type handel blir kundevennlig.

- Nettbutikkene må sørge for at det er enkelt og sikkert å handle, betale og bestille frakt fra telefonen eller nettbrettet. Vi bidrar med å tilby applikasjoner som gjør det enkelt å spore netthandelspakker fra Posten og Bring ved hjelp av de bærbare enhetene, sier Bjørndahl.

Fakta om nordmenns netthandel:

  • Halvparten av de som er spurt sier de eier en smarttelefon og/eller et lesebrett.
  • Bare 17 prosent sier de har netthandlet ved hjelp av enheten.
  • Blant de som har handlet, sier 25 prosent at de har kjøpt musikk og film, 22 prosent elektronikk, 16 prosent bøker og 13 prosent klær og sko.
  • 47 prosent sier de vil bruke mobiltelefonen eller lesebrettet ti l å netthandle i løpet av de 12 neste månedene.
  • 26 prosent vil handle hjemme, 17 prosent på feriereiser, 13 prosent på hytta, 12 prosent på hverdagsreiser og 8 prosent på skole eller jobb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere