NA24.no

(Scanpix)

Må godsnakke med bankene

Sist oppdatert:
Norse Energy sliter med underskudd og må nå godsnakke med bankene for å få orden.

Energiselskapet Norse Energy la fredag frem et kraftig underskudd.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde et underskudd før skatt på 14,6 millioner dollar i fjerde kvartal. Dette er en bedring fra året før, da selskapet hadde et underskudd før skatt på 31,3 millioner dollar i det samme kvartalet. Justerer man for nedskrivninger, og finanseffekter i regnskapet er tallene i realiteten verre enn samme periode året før.

I tillegg til en dårlig bunnlinje, opplever Norse Energy også svikt i inntektene. I fjerde kvartal hadde selskapet driftsinntekter på 61 millioner dollar. Dette er 0,4 millioner bedre enn året før, men hele 38 millioner dollar svakere enn kvartalet før.

Selskapet melder samtidig at datterselskapet i Brasil har trøbbel.

- Kostnadsstrukturen vår i Brasil forventes å bli justert, skriver selskapet i rapporten.

- Vi jobber med våre brasilianske bankpartnere for å forbedre vår gjeldssituasjon og tilpasse den med vår langsiktige kontantstrøm.

Det opplyses også at selskapet i dag er i brudd med lånebetingelsene. Som en følge av finanskrisen jobber selskapet også med å se på måter å redusere underskuddene ved å konsolidere virksomheten i Appalachia. I USA jobber selskapet med flere muligheter for å styrke egenkapitalen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere