*Nettavisen* Økonomi.

Må ha kontrakt eller cash

Foto: (Nexus)

FPSO-selskapet Nexus har fortsatt ikke kontrakt og må ha påfyll om situasjonen ikke bedres.

Det er status i rapporten for fjerde kvartal som det BW Offshore kontrollerte selskapet la frem onsdag morgen. Nexus Floating Production Ltd er ferd med å ferdigstille sitt første produksjonsskip, en såkalt FPSO (Floating Production Storage offloading), men ser nå færre kontraktsmuligheter for skipet enn tidligere.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Kredittkrisen og de siste månedenes utvikling i verdensøkonomien har ifølge Nexus ført til utsettelser og kanselleringer av en rekke oljefeltsprosjekter. Nexus vedtok tidligere i vinter å utsette byggingen av sin andre enhet med 18 måneder, slik at levering først finner sted i november 2012.

Byggingen av den første FPSO’en går ifølge selskapet i henhold til plan og skipet skal leveres 30. juni i år. Det er Samsung-verftet i Sør-Korea som bygger FPSO’en.

Dersom skipet går i opplag etter levering, så ser styret i Nexus et behov for innskudd av frisk kapital i selskapet innen utgangen av fjerde kvartal. Dette for å dekke kostnadene til drift, renter og opplag.

- Styret ser nå på alternative finansielle strategier for å løse situasjonen med et potensielt behov for funding, skriver selskapet i rapporten.

Nexus hadde 10 millioner dollar i likvider og 170 millioner dollar i ubenyttede kredittlinjer ved utgangen av 2008. Selskapet har ikke som flere av de andre FPSO’selskapene på Oslo Børs, valgt å ta en nedskrivning av verdien på enheten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag