NA24.no

Må i fengsel etter datakaos

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Bakmennene bak den beryktede Zotob-ormen må nå tilbringe tid i fengsel.

Zotob-ormen skapte problemer i fjor da det infiserte rundt 250.000 datamaskiner på verdensbasis, og blant annet skapte store dataproblemer for CNN.

Nå er marokkanerne Farid Essebar (19) og Achraf Bahloul dømt til henholdsvis to og ett år i fengsel. I tillegg er en tredje mann dømt for å ha finansiert angrepet, melder amerikanske Computerworld.

Zotob-ormen angrep i all hovedsak Windows 2000-maskiner, og utnyttet et sikkerhetshull som Microsoft hadde sluppet en sikkerhetsfiks til bare dager før ormen spredte seg.

De to skal i utgangspunktet ha hatt planer om å tjene gode penger på ormen ved å vise pop-up-reklame til brukerne av de infiserte maskinene, men denne planen skal ha feilet helt.

De to ble arrestert tolv dager etter at ormen slo til, men rettssaken skal ha tatt tid fordi myndighetene også har etterforsket 16 andre personer i forbindelse med et kredittkortsvindel som skal ha hatt tilknytning til ormen.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere