NA24.no

Må selge kunstsamlingen

Nå må de stramme inn: Kona til Lehmans konsernsjef må selge sin private kunstsamling.

Kathy Fuld selger nå et sett med sjeldne abstrakte tegninger på en auksjon i november, sier to kunsthandlere til Bloomberg. Tegningene har en verdi på 20 millioner dollar. Det vil si 113,4 millioner kroner med fredagens kurs.

NA24 - Din næringslivsavis

Kunsten skal auksjoneres bort 12. november ved auksjonshuset Christie´s international. Auksjonshuset ønsker ikke å avsløre eierens identitet. Annonseringen om salget kom kun fire dager etter at Lehman slo seg konkurs mandag i forrige uke.

- Ekstremt sjeldne
Det er to anonyme kunsthandlere i New York som påstår at det er Fuld som selger bildene. De to er spesialister på den typen kunst og har god kjennskap til markedet.

- Slike typer tegninger er ekstremt sjeldne, sier Amy Cappellazzo, ansvarlig for auksjonshusets samtidskunstavdeling.

Lehmans konsernsjef Richard Fuld tjente i fjor svimlende 195 millioner kroner, som leder av USAs fjerde største investeringsbank. Han solgte i forrige uke sine Lehman-aksjer for under 2,8 millioner kroner. For halvannet år siden var aksjene verdt 1,4 milliarder kroner.

de Kooning
Samlingen inkluderer bilder av kunstneren de Kooning, fem Barnett Newmans tegninger, fire Arshile Gorky tegninger og fire verk av Agnes Martin. Bildet «woman» tegnet av Elaine de Kooning er ventet å bringe inn fire millioner dollar alene.

Kathy Fuld har opparbeidet samlingen gjennom flere år. I føle Cappellazzo tok selgeren av samlingen kontakt med auksjonshuset Christies og konkurrenten Soterby`s i sommer. Avtalen med Christie´s ble enige om auksjonen i august.

Kathy Fuld er kjent i kunstmiljøet for sin brennende lidenskap for slike tegninger.

– Hun kjøper alltid i det øverste nivået, har du en bra tegning tilbyr du den til henne, sier kunsthandler Joan Washburn.

Vil opprettholde sosial status
De tegningene som nå er til salgs er en liten del av en større samling som også inkluderer samtidskunstnere som Brice Marden. Fuld solgte tidligere i sommer en tegning av Jackson Pollock på en auksjon i Sveits.

Etter Lehman kollapsen har Kathy Fuld vært travelt opptatt med å opprettholde sin sosiale status. Tirsdag kveld ble hun observert i et cocktail party for å avtroppende kuratoren Kynaston McShine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere