NA24.no

Må si opp tusenvis av ansatte etter to flyulykker

Malaysia Airlines går med store tap etter de to tragiske flyulykkene som rammet selskapet tidligere i år. Konsekvensen er at 30 prosent av de ansatte blir sagt opp.
Malaysia Airlines går med store tap etter de to tragiske flyulykkene som rammet selskapet tidligere i år. Konsekvensen er at 30 prosent av de ansatte blir sagt opp. (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flyselskapet Malaysia Airlines må redusere antall ansatte med 30 prosent som følge av en omstruktureringsplan.

Kuttene er en del av en omstruktureringsplan som vil koste det ulykkesrammede selskapet 6 milliarder ringgit, tilsvarende 11,8 milliarder kroner. Det opplyser den største eieren i flyselskapet, det nasjonale pengefondet Khazanah Nasional, fredag.

Ifølge Khazanah kommer Malaysia Airlines til å si opp mellom 6.000 og 14.000 ansatte i et forsøk på å stanse de økonomiske tapene flyselskapet sliter med etter de to tragiske ulykkene som har rammet selskapet i år.

To store ulykker rammer økonomisk
I mars ble et Malaysia Airlines-fly (MH370) på vei fra Kuala Lumpur til Beijing savnet over Indiahavet. Flyet med 227 passasjerer og tolv besetningsmedlemmer har ennå ikke blitt funnet.

I juli krasjet et Malaysia Airlines-fly (MH17) på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Ukraina. 280 passasjerer og en besetning på 15 omkom.

Fondet opplyser videre at flyselskapet også vil bli tatt av Kuala Lumpur-børsen i slutten av 2014. Malaysia Airlines administrerende direktør Ahmad Jauhari Yahau vil imidlertid fortsette i stillingen fram til neste sommer.

Khazanah Nasional understreker at målet er å få selskapet til å bli lønnsomt igjen innen tre år etter at det er tatt av børs, og at det skal kunne gå på børs igjen innen tre til fem år.

Fakta om Malaysian Airlines

* Malaysian Airlines er Malaysias nasjonale statseide flyselskap

* Har en flåte på 96 fly, både Airbus- og Boeing-fly

* Har 30 innenlandske og 49 internasjonale ruter til 28 land

* Flyr både i Asia, Midtøsten, Europa, Nord-Amerika og Australia

* Medlem av flyalliansen Oneworld, sammen med blant andre British Airways og American Airlines

* Har en god sikkerhetshistorie, med to større ulykker siden 1970, en i 1995 da 34 mennesker døde, og en i 1977 da 100 mennesker omkom

* Har slitt med økonomiske problemer de siste årene på grunn av konkurranse fra lavprisselskaper, dyrt drivstoff og ustabile valutakurser

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere