NA24.no

Må trolig rive «halvferdig» hytte

FOR HØYT: Bygningssjef Per Arstein var selv på befaring ved den påbegynte hytta på Lille Skauholmen. Nå må hytta trolig rives, dersom ikke hytteeieren nøyer seg med én etasje.
FOR HØYT: Bygningssjef Per Arstein var selv på befaring ved den påbegynte hytta på Lille Skauholmen. Nå må hytta trolig rives, dersom ikke hytteeieren nøyer seg med én etasje. Foto: Kragerø kommune
Sist oppdatert:
En Oslo-mann må trolig rive en påbegynt hytte på Lille Skauholmen i Kragerø.

Kommunen fikk i sommer tips fra en hytteeier på en øy i nærheten, som reagerte på at den påbegynte hytta så ut til å bli svært dominerende i terrenget, skriver Telemarksavisa.

Etter en befaring på øya i november, slo bygningssjef Per Arstein fast at hytta ikke er bygget i tråd med tillatelsen Oslo-mannen fikk i 2004. Arstein mener blant annet at bygningen ligger an til å bli cirka en etasje høyere enn det som er godkjent.

Det er bygget et stort betonglokk over en skorte i fjellet, og under lokket er det delvis bygget kjeller i full etasjehøyde. Bygget er heller ikke plassert inntil en fjellrygg, slik det er plassert på de godkjente tegningene.

Muntlig avtale
Hytteeieren har på sin side hevdet at han under et møte med en saksbehandler i kommunen fikk muntlig godkjennelse for kjelleren og den endrete plasseringen.

Bygningssjefen har på sin side påpekt at det ikke finnes noe notat eller annen dokumentasjon på at det ble gitt tillatelse til endringene.

Hytteeieren ble pålagt å sende inn en endringssøknad på de byggearbeidene som allerede er utført på eiendommen. Den søknaden var til behandling i bygningsrådet onsdag. Et enstemmig bygningsråd valgte å stemme for bygningssjefens forslag om å avvise søknaden.

Som en følge av vedtaket må trolig den påbegynte hytta rives.

Les flere saker hos TA.no

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere