NA24.no

Maarud anker i «potetgullsaken»


I RETTEN: Maarud ønsker fortsatt å være eneste chips-fabrikant som bruker ordet «potetgull».
I RETTEN: Maarud ønsker fortsatt å være eneste chips-fabrikant som bruker ordet «potetgull». Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
– Vi opplever dommen som ubalansert.

– Etter nøye vurdering har Maarud bestemt seg for å anke dommen i Potetgullsaken. Bakgrunnen for anken er basert på både juridisk og prinsipielt grunnlag. Vi opplever dommen som ubalansert, og den gir heller ikke svar på de viktigste problemstillingene rent juridisk, sier administrerende direktør Chris Samways i Maarud i en pressemelding.

Han mener det er feil at merkevaren «potetgull» kan bli tatt fra selskapet og brukt av konkurrenter.

– Vi mener disse problemstillingene er såpass viktige at de trenger videre avklaring i rettssystemet. Vi vil igjen understreke at vi ikke ønsker å begrense bruken av ordet Potetgull i dagligtale. Denne saken gjelder kun kommersiell bruk av merkenavnet Potetgull. Vi minner om at det ikke er fritt frem for andre kommersielle aktører å bruke merkenavnet Potetgull i markedsføringen av deres varer, fortsetter Samways.

Det var konkurrentene i Orkla-eide Kims som stevnet Maarud for retten fordi de var leie av å måtte kalle produktene sine for «potetchips».

Da saken var oppe i Oslo tingrett vant Kims.

Ett av spørsmålet som retten tok stilling til, var blant annet om ordet «potetgull» brukes i dagligtalen til folk flest og om varemerkeregistreringen til Maarud fra mars 2010 dermed har vært ugyldig.

Les bakgrunnen her: Spiser du potetgull eller potetchips?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere