*Nettavisen* Økonomi.

Maaseide kjøpte byens dyreste hus

Foto: (Google/Scanpix)

Fra stranden til millionluksus for Bjørn Maaseide.

06.12.11 21:28

Bjørn Maaseide tjente over en halv milliard kroner da han solgte seg ut av treningssenter-kjeden Elixia.

SELGE BOLIG? Finn megler

Dermed blir ikke boligkjøpet til 19,5 millioner noe stort økonomisk løft for den tidligere sandvolleyballspilleren.

Maaseide sier til Rogalands Avis at han i utgangspunktet ikke hadde noen interesse av å flytte, men at det denne gangen var kona som fikk det avgjørende ordet.

– Hun har drømt om å bo i et gammelt hus i mange år. Jeg var ikke noen fan av ideen, men nå har jeg stort sett fått det slik jeg har villet ha det de siste 20 årene, så da måtte jeg bare krype til korset, sier Maaseide til Rogalands Avis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Villaen i Eiganesveien 30 gikk raskt unna. Den lå ikke lenge til salgs før Maaseide fikk tilslaget. Han måttte imidlertid betale 19,5 millioner kroner - hele 2,5 millioner kroner over prisantydningen.

Europamester
Maaseide ble kjent på 1990-tallet for sine bragder som sandvolleyballspiller. Sammen med makkeren Jan Kvalheim tok Maaseide EM-gull i 1994, og medaljer i flere andre EM. De vant også verdensserien i 1994/1995.

Bjørn Maaseide har imidlertid hatt enda større suksess som forretningsmann. Han bygde opp treningsskjeden Sports Club, som ble solgt til giganten Elixia. Til sammen har Maaseide tjent flere hundre millioner kroner på sine forretninger innenfor denne bransjen.

Finansbladet Kapital anslår Maaseides formue til 510 millioner kroner. Han er altså halveis til milliardærstatus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Google)

Selger av villaen i Eiganesveien 30 er Teekay Shipping Norge AS. Teekay er et stort kanadisk rederi som etablerte seg i Norge på slutten av nittitallet.

Selskapet skaffet seg en posisjon innenfor norsk oljerelatert shipping gjennom en rekke oppkjøp: Tankrederiet Bona Shipholding, Ugland Nordic Shipping, Skaugen PetroTrans, Navion og Petrojarl ASA.

Teekay Norge ASA kjøpte murvillaen i 2006 for 11 millioner kroner.

Eiganesveien er den dyreste boligen som er omsatt i Stavanger i år. Det er for tiden to eneboliger til salgs som er dyrere: Roaldsøyveien 5 med en prislapp på 25 millioner kroner, tilhørende den fallerte finansmannen Johannes Lunde. I Ormøyveien 47 er en annen strandeiendom til salgs for 21 millioner.

Men disse har ligget til salgs lenge, og det er slett ikke sikkert at man finner kjøpere til priser på over 20 millioner.

Prøv Nettavisens tjenester:

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.