NA24.no

«Mad Men»-plakat bannlyst

Foto: AMC Networks
New Yorkere mener plakaten vekker assosiasjoner til 11. september.

Flere steder i USA har det blitt klistret opp plakater som promoterer den femte sesongen av den populære serien «Mad Men». I New York gir motivet derimot uønskede assosiasjoner.

Se plakaten på flicker her

«Mad Mens» nyeste plakat har opprørt folk, fordi det minner amerikanerne om 11. september.

Plakaten, som du kan se her , er minimalistisk og viser en mann som faller mot en hvit bakgrunn på toppen, med en premieredato helt nederst hvor det står 25.mars. «Mad Men» starter sin åpningsvignett med den fallende mannen. Men når dette motivet ble brukt på reklameplakater for å promotere den femte sesongen i USA, skapte det også helt andre assosiasjoner, skriver Wetpaint.com.

Newyorkeren Michael Surtees var blant dem som fikk assosiasjoner til bildet «The falling man», tatt av en mann som hopper ut fra ett av tårnene i World Trade Center 11. september 2001.

- Mitt inntrykk er at det hovedsakelig er folk som befinner seg i New York som ser sammenhengen mellom «Mad Men»-bildet og 11. september, mens de som kommer fra andre steder i landet ikke reagerer like sterk, sier Surtees i en e-post til NRK.no.

- Den pågående reklamekampanjen for «Mad Men» viser signaturbildet av den fallende mannen, kjent fra den Emmy-vinnende åpningsvignetten til serien, skriver TV-kanalen AMC i en uttalelse gjengitt på hlntv.com.

AMC påpeker at bildet av Don Draper i fritt fall har blitt brukt siden 2007, og er ment å representere en mann med et liv i opprør.

- Det er ment som en metafor, og er på ingen måte en referanse til virkelige hendelser, understreker TV-kanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere