NA24.no

Madoff-hus revet bort

Foto: Robert Mecea (AP)
Sist oppdatert:
Mange kjøpere hadde lyst til å velte seg i svindlerens luksus.

Et nytt tegn til lysning i det amerikanske boligmarkedet: Bernard Madoffs strandhus i Montauk utenfor New York er solgt etter bare to uker på markedet. Overfor flere medier bekrefter eiendomsmegleren at det er inngått avtale om salg til en pris som er høyere enn prisantydningen på 8,75 millioner dollar, eller drøyt 50 millioner kroner. Flere kjøpere skal ha vært intereressert.

Det er ikke kjent hvem kjøperen er. På grunn av de spesielle omstendighetene rundt salget, må vedommende betale kontant.

Huset har fire soverom og er på rundt 300 kvadratmeter, moderat etter amerikansk målestokk, men ligger helt nede ved sanddynene på tuppen av Long Island utenfor New York, med rundt 50 meter strandlinje. Det er bygget i 1974, og Madoff kjøpte det på 1980-tallet. Det ligger vesentlige nærmere stranden enn det som er tillatt etter de nåværende reguleringene.

Dråpe i havet
Amerikanske myndigheter selger nå unna både båter og hus, men det blir bare dråper i forhold til Bernard Madoffs gigantiske svindel på rundt 50 milliarder dollar.

Madoff selv er dømt til 150 års fengsel. Han leder tidligere Bernard L. Madoff Investment Securities LLC. I desember i fjor ble han arrestert etter å ha lagt kortene på bordet overfor sine to sønner.

Kona Ruth har inngått en avtale med myndighetene som gjør at hun får beholde verdier for 2,5 millioner dollar. Resten tilfaller staten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere