*Nettavisen* Økonomi.

Madoff slipper verstingfengsel

Foto: TIMOTHY A. CLARY (AFP)

Milliardsvindleren Bernard Madoff skal tilbringe resten av livet i Nord-Carolina.

29.07.09 10:15

Den amerikanske finanssvindleren Bernard Madoff slipper å tilbringe resten av sitt liv i et høysikkerhetsfengsel, som han fryktet.

NA24 - din næringslivsavis

Kronjuvel
Ifølge ABC News har Madoff blitt overført fra New York til fengselet Butner i Nord-Carolina. Fengselet beskrives om kronjuvelen i det føderale fengselssystemet på grunn av ryktet om sitt personale og de medisinske ressurser. Dette er et fengsel innen middels høy sikkerhet.

Kilder nær familienMadoff har fortalt tv-stasjonen at Madoff fryktet at han skulle bli sendt til et såkalt høysikkerhetsfengsel med beboere av svært tvilsom karakter.

- Hans kone kommer til å bli svært lettet, sier en kilde nær Ruth Madoff, ifølge di.se

Skyldig
Madoff ble arrestert i desember, etter å ha lagt kortene på bordet først overfor sine to sønner og deretter overfor politiet. Han sa seg i mars skyldig etter tiltalen og har siden vært fengslet. 29. juni ble han dømt til 150 år bak lås og slå.

Han stod bak det som trolig er tidenes største svindel. Totalt viste det seg at over 60 milliarder dollar bare var luft etter at Madoff i et par tiår hadde gitt kundene stabil, god avkastning og detaljerte oversikter over handler - som det i ettertid viser seg at han aldri utførte.

I stedet brukte han penger fra nye kunder til å innfri kravene fra kunder som ønsket å ta ut pengene - en såkalt Ponzi-svindel.

Gigantisk og langvarig
En betydelig del av pengene kom fra velstående enkeltpersoner og fra veldedige organisasjoner, spesielt organisasjoner med tilknytning til det jødiske miljøet, hvor Madoff var høyt respektert. Madoff sa utad at han investerte i aksjer og brukte derivater til å redusere svingningene i porteføljen. I realiteten viser det seg at han overhodet ikke gjorde transaksjoner for kunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag