NA24.no

Madoffs nye omgangskrets

Foto: Scanpix/ AP
Supersvindleren skal sone med Israel-spion og islamsk terrorist.

Bernard Madoff, nå fange nummer 61727-054, ble tirsdag overført til et fengsel i North Carolina. Her vil han etter all sannsynlighet tilbringe resten av sitt liv.

NA24 – din næringslivsavis

Fengselet beskrives som kronjuvelen i det føderale fengselssystemet på grunn av ryktet om et føyelig personal og gode medisinske ressurser.

Alt er likevel ikke bare fryd og gammen for den tidligere høyt respekterte finansakrobaten.

Hans nye omgangskrets består nemlig av blant annet Jonathan Pollard og Omar Abdel-Rahman, melder TimesOnline.

Pollard er en tidligere US Navy offiser som ble dømt for å spionere for Israel tilbake i 1987.

Han er ikke ventet å bli løslatt før i år 2015, så således har Madoff nok av tid til å «pitche» ulike spareformer overfor sin nye omgangsvenn.

En annen potensiell samtalepartner er altså Omar Abdel-Rahman. Den blinde Egyptiske sjeiken sitter på livstid etter å ha regissert et terrorangrep på New York i 1995, skriver det britiske nettstedet.

Han sitter angivelig på store pengesummer, men det spør om hverken han eller Madoff får spesielt glede av disse all den tid de sitter bak lås og slå.

Madoff ble arrestert i desember, etter å ha lagt kortene på bordet først overfor sine to sønner og deretter overfor politiet. Han sa seg i mars skyldig etter tiltalen og har siden vært fengslet.

Han stod bak det som trolig er tidenes største svindel. Totalt viste det seg at over 60 milliarder dollar bare var luft etter at Madoff i et par tiår hadde gitt kundene stabil, god avkastning og detaljerte oversikter over handler – som det i ettertid viser seg at han aldri utførte.

I stedet brukte han penger fra nye kunder til å innfri kravene fra kunder som ønsket å ta ut pengene – en såkalt Ponzi-svindel.

Madoff sa utad at han investerte i aksjer og brukte derivater til å redusere svingningene i porteføljen. I realiteten viser det seg at han overhodet ikke gjorde transaksjoner for kunder.

29. juni ble han dømt til 150 år bak lås og slå.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere