*Nettavisen* Økonomi.

Maersk Oil varsler jobbkutt

Olje- og gasselskapet Maersk Oil gjør nye jobbkutt. Det rammer også virksomheten i Norge.. Foto: Erik Johansen / Scanpix Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Oljeselskapets jobbkutt på opp mot 12 prosent rammer også Norge.

26.10.15 11:50

Olje- og gasselskapet Maersk Oil, kontrollert av den danske kjempen A.P Moller – Maersk, varsler stillingskutt som følge av oljenedturen.

Selskapet, som blant annet har en eierandel i gigantfeltet Johan Sverdrup på norsk sokkel, skal redusere arbeidsstyrken med mellom 10 og 12 prosent i virksomhetene.

Det rammer også virksomheten i Norge. Maersk Oil opplyser at virksomhetsområdene i Qatar og Norge vil gjennomføre reduksjoner på linje med intervallet på 10-12 prosent.

Grepet er en del av planene om å redusere driftskostnadene med 20 prosent innen utgangen av 2016, i kjølvannet av det kraftige oljeprisfallet. I løpet av 2015 vil det totale antallet stillinger som forsvinner komme opp i 1.250.

Les også: Store kutt i Statoil og Flere hundre må gå

- Vi opererer i et betydelig endret oljeprisklima og har tatt nødvendige avgjørelser for å redusere aktivitetsnivåene gjennom 2015, og sikrer at vi fokuserer der vi kan se tilstrekkelig avkastning fra våre mest robuste prosjekter, sier administrerende direktør Jakob Thomasen i Maersk Oil.

Maersk Oil har en produksjon på 550.000 fat oljeekvivalenter per dag, fra land som Danmark, Storbritannia, Qatar, Kasakhstan, Mexicogolfen, Algerie og Brasil. I tillegg til i de produserende landene, har selskapet leteaktivitet i Angola, Norge, Grønland, og den kurdiske regionen i Irak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.